Haberler

MHP'li Akçay Göktaş Köyü'ne Çıkartma Yaptı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma’ya bağlı Göktaş Köyünü ziyaret etti.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma'ya bağlı Göktaş Köyünü ziyaret etti. MHP'li Akçay'a Soma ilçe Başkanı Vedat Erdem ve yönetim kurulu üyeleri, Soma Belediye Meclis üyeleri ile Göktaş Köyü Muhtarı Bahri Yılmaz, Evciler Köyü Muhtarı Mehmet Kaya, Kızılören Köyü Muhtarı Ayhan Kurt, Karacahisar Köyü Muhtarı Sedat Işık ve Karacakaş Köyü Muhtarı Bahattin Yılmaz eşlik etti.

Göktaş Köyü hakkında MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a bilgi veren köy muhtarı Bahri Yılmaz, " Göktaş Köyü yetiştirdiği kirazlarıyla ünlüdür. Her yıl geleneksek köy hayrı yaparak kirazlarımız misafirlerimize ikram ederiz. Ancak bu yıl kirazların olgunlaşma döneminde yağan yağmur nedeniyle kirazların büyük bölümü ziyan oldu. Köyümüzdeki çınar ağacının yaklaşık bin yaşında olduğu rivayet edilmektedir. Ayrıca köyümüzdeki camimizde kendi oluşturduğumuz bir kütüphanemiz bulunmaktadır." dedi.

Yağmurdan zarar gören kiraz tarlalarında incelemelerde bulunan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Türkiye, kiraz üretimi bakımından dünyada birinci sırada yer alırken kiraz ihracatı bakımından ABD'den sonra ikinci sıradadır. Türkiye toplam kiraz üretimi bakımından iyi bir durumda olmasına rağmen ağaç başına verim, üretim kalitesi ve ihracat miktarı bakımından henüz istenilen düzeye ulaşamamıştır. Manisa, alan ve üretim miktarı bakımından İzmir'den sonra ikinci sırada, ağaç sayısı bakımından ise birinci sıradadır. Manisa'da her yıl yaklaşık 40 bin ton kiraz üretilmektedir. Manisa bu üretim değeriyle Türkiye'deki kiraz üretiminden ortalama yüzde 10 pay almaktadır. Manisa'da Türkiye'nin en kaliteli kirazları üretilmektedir. Bu kirazlar başta Avrupa ve Baltık ülkeleri olmak üzere Rusya'ya ihraç edilmektedir. Türkiye'de kiraz üretimi miktarı ve ürettiği kirazların kalitesiyle tanınan Manisa'ya öncelikle Kiraz Borsası Kurulmalıdır. Manisa'da bu yıl meydana gelen don ve yağıştan dolayı yaklaşık 270 bin dekar alanda zarar oluşmuştur. Bunlardan yaklaşık 20 bin dekarı kiraz tarlalarıdır. Kirazın olgunlaşma döneminde yağan yağmur nedeniyle kirazlar çatlamıştır. Bölgelere göre değişmekle beraber kirazlardaki zararlar yüzde seksenlere kadar ulaşmaktadır. Kiraz üreticilerimizin zararları bir an önce giderilmeli ve kiraz üreticilerinin borçları faizsiz olarak ertelenmelidir. Tomurcuk dönemi ve yağmurdan dolayı zarar gören kirazlar tarım sigortası kapsamına alınmalıdır. Ayrıca kiraz prim desteği kapsamına alınmalıdır. Ülkemizdeki kiraz üretiminde ağaç başına verim ve kalite artırılmalıdır." dedi.

Göktaş Köyü Camiindeki kütüphanede incelemelerde bulunan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a Köyün eski ve yeni imamları ile köy muhtarı Bahri Yılmaz eşlik etti. Göktaş Köy Camii hakkında MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a bilgi veren köy muhtarı Bahri Yılmaz, " Köyümüzün Caminin tarihi yüzyıldan daha fazladır. Ancak çeşitli tarihlerde onarılmıştır. Köyümüzün eski imamı Osman Yıldırım'ın yönlendirmesiyle köy camimize bir kütüphane kurduk Köy imamımızın Turgutalp mahallesine atanmasından sonra yeni gelen imamımızla kütüphanemizi zenginleştirmeye devam ediyoruz. " dedi.

Göktaş Muhtarı Bahri Yılmaz ve köy imamlarını tebrik eden MHP'li Akçay, "Öncelikle Köy Camisi'ne kütüphane kurmanızdan dolayı başta muhtarım olmak üzere köy imamlarımızı tebrik ediyorum. Yüce dinimizin ilk emri Oku'dur. Birçok insan kahvehane köşelerinde boş vakit geçirirken köye kütüphane kurmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Ayrıca bu Göktaş Caminin ayrı bir havası var. İnsan burada huşu içinde namazını eda edebiliyor.' dedi.

Köy muhtarlık binasındaki bir resme dikkat çeken MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Duvarda Tarzan Mehmet (Yılmaz) lakaplı resmin altında 1963 Kırkpınar başaltı birincisi yazıyor. Bu Mehmet Yılmaz kim diye sordu. Köy Muhtarı Bahri Yılmaz ise 'Mehmet Yılmaz benim babam. 1963 Kırkpınar başaltında birinci oldu. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı daha sonra turnuvalara katılamadı. Kendisi dışarıda arkadaşlarıyla sohbet demesi üzerine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Göktaş Köyü Muhtarı Bahri Yılmaz, Evciler Köyü Muhtarı Mehmet Kaya, Kızılören Köyü Muhtarı Ayhan Kurt, Karacahisar Köyü Muhtarı Sedat Işık ve Karacakaş Köyü Muhtarı Bahattin Yılmaz ile birlikte 1963 Kırkpınar başaltı birincisi Tarzan Mehmet ( Yılmaz) ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahri Yılmaz Erkan Akçay Soma Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title