Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Kütahya'da:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bdp'nin Başlattığı 'Sivil İtaatsizlik' Eylemlerinin, İsyana Doğru Yönelişin Adımları Olduğunu Söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'nin başlattığı 'sivil itaatsizlik' eylemlerinin, isyana doğru yönelişin adımları olduğunu söyledi.

Bahçeli, partisince Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde, yaklaşık iki yıl önce Anayasa'da değişiklik yapılması tartışmaları sürerken, Ankara'da dönemin İçişleri Bakanı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğini ve 'demokratik açılımın' başlatıldığını anımsattı. Bununla etnik bölücü faaliyetlerin ve özellikle terör örgütü PKK'nın siyasallaştırılmasının, onlara siyasi çözüm önerilmesinin amaçlandığını savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

'Türkiye'yi bir baskı rejimi altına alıp beklenen anayasa değişikliğini de istismar edip seçim sonrasına ötelemek suretiyle PKK ve etnik bölücülükle bir rol paylaşımı içerisine girdiler. Özgürlük, demokrasi gibi güzel kavramlar Adalet ve Kalkınma Partisinin ağzında sakız oldu. Öte taraftan kötü adam rolü PKK'ya tekrar verildi ve eylemler devam ettirildi. Şimdi eylemler devam ediyor. Öyleyse buna hukuki bir zemin bulmalıyız, birtakım gelişmeler temin etmeliyiz ki, bölücü terörün faaliyetlerini durduralım. Yüksekova'da, Hakkari'de, Şemdinli'de, Diyarbakır'da, Van'da neler olduğuna şahit oluyoruz. Hele hele Kandil ile görüşen, PKK'yı yönlendiren İmralı canisinin 156 sayfalık yol haritasını da esas alarak başlatılan bir müzakereyle de al gülüm ver gülüm oyunu oynanıyor.

Şemdinli ve Yüksekova'da kaymakam yok, Hakkari'de vali yok. Kim var? Emniyet mensubu kardeşlerim var. Gece gündüz PKK militanlarının ayaklanma provalarıyla şehirde meydana getirdikleri huzursuzluğu giderip herkesi güven altında tutma gayreti içerisine giriyorlar. Molotofkokteylleri, taşlar ve sopalarla muhatap oluyorlar. Etrafını bir militan grup çeviriyor, polis kardeşim orada linç ediliyor, Van'a zor götürülüp tedavisi mümkün kılınıyor. Başbakan olaylara kayıtsız, 'önümüzdeki seçimi nasıl kazanırım' diye onun hesabını yapıyor.'

- ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE TÜSİAD-

Anayasa değişikliği üzerinden yeni bir oyun oynandığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

'Yeni bir rol paylaşımı var. Hani 'anayasa değişikliği yapacağız' diyordu, bu değişikliği de 7 değerli bilim adamıyla yapacağını söylüyordu. Onların hazırladığı, halktan saklanan, AKP'nin bildiği metin vardı. Şimdi TÜSİAD denen bir kuruluşa iki üye ısmarlandı, kendisinin seçim öncesi söylemekte çekindiği konuları TÜSİAD'ın Başkanı bir hanımefendi ağzıyla kamuoyuna duyuruyor, kendisi de pusuya yatmış dinliyor. Bu teklifler nasıl karşılanacak, ona göre tavır içine girecek. Adalet ve Kalkınma Partisi bunu yapabilir, onun sicili budur. Peki, Türkiye'nin ekonomik hayatını yönlendiren beyler, siz nasıl bu oyuna düşüyorsunuz? Şimdi bir anayasa değişikliği hazırlamışlar, 5 ana başlıkla kamuoyuyla paylaşıyorlar ve burada da 'Cumhuriyet' adı kalsın da diğer değişmez maddeler değişebilsin, esnek bir üniter yapı olsun, milliyetçilik kavramı bulunmasın, Türk ve Türk milleti kavramları anayasada yer edinmesin, ana dilde, şunda bunda diye ne kadar PKK talebi var, ne kadar etnik bölücülüğü hedefe götürecek madde var, milletin huzuruna TÜSİAD olarak çıkıyor. Bu oyunlar oynanırken gerçeği millet kavramasın diye basılmamış bir kitaptan dolayı basın özgürlüğü tehdit altına alınıyor, bilmem nerede birtakım olaylar temcit pilavı gibi tekrar gündeme getiriliyor, yandaş televizyonlar orkestra gibi aynı şarkıyı söylüyor, Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yürüme teranesine devam ediyor.'

- 'ADALET VE KALKINMA PARTİSİNE OY VERENLERE SESLENİYORUM'-

Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisine oy verenlere seslendiğini ifade ederek, 'Bu felakete kendinizin oy verdiği parti ülkeyi götürüyorsa birinci görev bu gidişata 'dur' demek size düşer. Bu vebalı taşıyamazsınız, bu vebaldan da kurtulamazsınız' diye konuştu.

İktidarın daha önceki seçimleri yandaşları için rant, halk için sadaka ekonomisi şeklinde sürdürdüğünü öne süren Bahçeli, 'AKP'nin zenginleri türemiş. Dün at arabası yok, bisikleti yok, bu gün 4 tekerlekli cipleri var, biri kızında, biri oğlunda. Ancak bunlara inanan, ilkeli ve temiz siyaset gelsin diye Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren insanlarımız 2002 yılında nasılsa 2010 yılında da aynı. Değişen bir manzara yok. O zaman Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş olanlara şimdi söylüyorum: 2002 yılındaki durumunuzda bir değişiklik yoksa ama partiyi yönetenlerle, milletvekilleriyle, bakanların eşi, dostu, akrabalarında fevkalade bir zenginleşme varsa önce sen kendin Adalet ve Kalkınma Partisinden hesap sor. 'Yok, biz de onlar gibi palazlandık, geçimimizi sağlıyoruz, evimizde iş de var aş da var, çocuklarımın istediği her şeyi karşılıyorum' diyerek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne verdiğin oydan övünüyorsan, haydi yolun açık olsun. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la beraber 'birlikte yürüyoruz bu yolları' şarkısını söyle bakayım' diye konuştu.

- BDP'NİN 'SİVİL İTAATSİZLİK' EYLEMLERİ-

'Bu iktidar gitmeli. Bir daha şans yakaladıkları zaman zaten ayakları yerden kesilmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'ı tutmak mümkün değildir' diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

'Bir baskı rejimi, bir BAAS Partisi özelliğinde otoriteyi Türkiye'ye yerleştirmeye çalışıyor. Sayın Başbakan, şöyle bir etrafına bak. Dün saltanatla dolaştığın, sana sultan, padişah lakabını takan ülkeler şimdi can çekişiyor. Kardeş kavgasının içerisine düşmüş, halk ayaklanmış, diktatörler ise ya kaçıyor ya tutuklanıyor. Onun için çözümü demokrasi içerisinde aramalıyız. Bunu yaparken darbeye, ihtilallere, ara rejimlere heves etmemeliyiz. Seçim yoluyla bunu düzeltmeliyiz. O gün 12 Haziran 2011'dir.

Bugünkü iktidarla bir kardeş kavgasının kokusu geliyor. Öyle devam eder diye endişe ediyoruz. Sivil itaatsizlik adı altında yavaş yavaş geçmişteki terör faaliyetlerini yeni bir oyunla Türkiye'nin gündemine taşıyorlar. 'Şu insanlara bakın, Diyarbakır'ın meydanlarında oturmuşlar, bir şeyler istiyorlar bunlara vermek lazım. Bunları bu yağmurda soğukta bu kadar incitmemek lazım' gibi bir mağduriyet oyununun bir göstergesidir. Buna aldanmamak lazım. Bugünkü sivil itaatsizlik bir masumiyet rolüyle vatandaşa, 'Bakın biz ne kadar masumuz. Bir şeyler istiyoruz ama vermiyorlar. Bizim karşımıza polisi çıkarıyorlar ama buraya gelmiyorlar' diye diye oynanan oyunun yavaş yavaş isyana doğru yönelişinin adımlarıdır. Kürt sorunu vardır diye Diyarbakır'a giden Sayın Başbakan... Şimdi sivil itaatsizlikte PKK yandaşlarıyla Diyarbakır meydanına var da bunların masum dileklerini bir kez daha dinle. Oynanan oyun büyük, oyunun sonu felaket, oynanan oyun kardeş kavgasına götürür.'

Bahçeli, gelinin Türk damadın Kürt; gelinin Kürt damadın Türk olduğu aile yapısının dağılmasını istemediklerini, huzur, barış ve kardeşlik istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Domaniç ilçesinden gelen heyetin yörük çadırı maketi hediyesini kabul eden Bahçeli, daha sonra vatandaşları selamlayarak miting alanından ayrıldı.

(SDT-ERD) - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title