Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Bir İkiz Doğum Yapmak Mecburiyetinde Olduğunu, Hem Sanayide Hem de Tarımda Dünyayla Rekabet Edebilir Seviyeye Gelmesi Gerektiğini Bildirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bir ikiz doğum yapmak mecburiyetinde olduğunu, hem sanayide hem de tarımda dünyayla rekabet edebilir seviyeye gelmesi gerektiğini bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Genel Başkan Yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Cihan Paçacı, Tunca Toskay ve Antalya milletvekilleriyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaretinin ardından ATSO Meclis toplantısına katılan Bahçeli'ye, Başkan Çetin Osman Budak, Antalya'nın ekonomi, ticaret, tarım ve turizmdeki sorun ve ihtiyaçlarına ilişkin bilgi verdi.

Daha sonra ATSO Meclisi'ne hitap eden MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin sorunları olduğunu, ancak bu sorunlardan öncelikli olanların bulunduğunu ifade etti. Cumhuriyet döneminde toplum olarak kazanımlar bulunduğunu, Cumhuriyet'in ilk yılından bu yana hükümetlerin ülkeye hizmet ettiklerini, ancak bunların yeterli olmadığını anlatan Bahçeli, 'Türkiye çok süratle bir ikiz doğum yapmak mecburiyetindedir. Hem tarım hem sanayide, toplumsal yapılarını aşarak, dünyanın yarışabilir, rekabet edebilir bir konumuna gelmek durumundadır' diye konuştu.

Türk müteşebbisinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

'Türkiye'de müteşebbislerimiz ürettikleri mallarla, ürettikleri markalarla uluslararası yarışabilir, rekabet edebilen Türkiye'yi dünyaya tanıtabilen bir niteliğe kavuşması gereken bir dönemi yaşamaktayız. İnancımız odur ki artık siyasi imparatorluklar tükenmiş, yerine ekonomik imparatorluklar ikame edilmektedir. Türkiye'de de ekonomik imparatorlukların inşası siz değerli müteşebbislerimizin gücüyle mümkündür.'

- 'BIKMADIĞIMIZ USANMADIĞIMIZ KONULAR'-

Türkiye'nin siyasi ve sosyal sorunlarının çözülmesi için uzlaşma zemininin oluşturulması gerektiğine de işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

'Türkiye yıllardır anayasa üzerine tartışıyor. Türkiye yıllardır, çok partili siyasi hayata geçişten bugüne demokrasi kurum ve kurallarının iyileştirilmesi, mükemmelleştirilmesi yolunda tartışmalar sürdürüyor. Ama bunu bir türlü hangi iktidar, hangi meclis yapısı olursa olsun çözememiş bir ülke durumundayız. Yani Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarıyla, ekonomide dünyayla rekabet edebilir, süreklilik kazanmış ekonomik büyümeyle, istihdamı, katma değeri, üretim yapısıyla çok güçlü bir ülke konumuna gelmesi gereken politikaların tartışılması gerekecek siyasi ortamlar henüz Türkiye'de tam oluşturulmuş değil. Bütün siyasi partilerin söylemlerindeki öncelik, belki de siyasi taleplere karşılık bulacağına inandığı konu hala anayasa tartışması, siyasi partiler kanunu tartışması, seçim kanunu tartışması üzerinde odaklaşıyor. Yine de seçime giden Türkiye'de zaman zaman gündeme gelen bu konudur. Böyle bir ortamda, köklü, yapısal reformları yapabilme imkanı söz konusu değil. TBMM'de çok uzun süreli bulunan bir siyasi kurum değiliz. Türkiye'nin yapısal sorunlarını tartışma zemini maalesef TBMM'de bulunmamaktadır. O nedenle temel kanunlar üzerinde çalışma yapılamıyor, beklenen yapısal reformlar gerçekleştirilemiyor. Şu günkü mecliste yüksek çoğunlukla temsil edilen siyasi iktidar, önümüzü açabilmiş olsa zannediyorum, iki temel kanunu, ticaret ve borçlar hukuku ile büyük mağazalar kanunu ve benzer konuları gündeme taşıma imkanı bulunabilir. Ama biz hala bu konular üzerine değil, yani siyasilerin bıkmadığımız usanmadığımız konularını tartışmaya devam ediyoruz.'

ATSO Meclis üyelerinin de sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, daha sonra Antalya Ülkü Ocakları'nın yeni il binasının açılış törenine katıldı.

Binanın açılışını gerçekleştiren Bahçeli, Ülkü Ocakları yöneticileriyle basına kapalı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

(BNY-SEY-SEB) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title