Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, 8 Yıllık AK Parti İktidarı Döneminde Türkiye'nin Ekonomik, Sosyal ve Toplumsal Olarak Ciddi Yaralar Aldığını Savunarak, 'Kamplaşma ve Kutuplaşma Yaşayan, Sosyal Bünyesi ve Milli Dayanışma Duygusu Yara Almış Bu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın Eseri' Diye Konuştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve toplumsal olarak ciddi yaralar aldığını savunarak, 'Kamplaşma ve kutuplaşma yaşayan, sosyal bünyesi ve milli dayanışma duygusu yara almış bu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri' diye konuştu.

Bölükbaşı, partisinin İzmir il başkanlığı tarafından İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Çözülen Ülke Türkiye ve Anayasa Referandumu' başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 8 yılının 'yoksullaşma', 'yolsuzluklar' ve 'bölünme, ayrışma' ana başlıkları altında incelenebileceğini söyledi.

AK Parti'nin iktidara gelirken, 'kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi' olacağını dile getirdiğini, ancak ülke tarımının çöktüğünü, işsizlik oranının rekor seviyeye ulaştığını, toplumun büyük bölümünün yoksullukla mücadele etmek zorunda bırakıldığını ileri süren Bölükbaşı, şunları kaydetti:

'Kamplaşma ve kutuplaşma yaşayan, sosyal bünyesi ve milli dayanışma duygusu yara almış bu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri. Yolsuzluk ve vurgun düzeni içinde, milli serveti peşkeş çekilen, milli birliği sorgulanan, milli değerleri aşağılanan, kuruluş esasları yıkılmak istenen, çözülen bir Türkiye var. Bu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri. Bu tablo, Türk halkının Recep Tayyip Erdoğan macerasına ödediği çok ağır bir bedeldir.'

Bölükbaşı, 2009 yılının verilerine göre, Türkiye'deki dolar milyarderi sayısının Japonya'daki dolar milyarderlerini geçtiğini belirterek, 'Kimsesizler hala kimsesiz, sessizler sesini çıkaramadı, ama birileri zenginleşti' diye konuştu.

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin toplam borçlanmasının iki buçuk katına son 8 yılda ulaştığını, yapılan özelleştirmelere ve ülkeye giren 500 milyar dolara rağmen, istihdam yaratabilecek büyük projelere imza atılamadığını savunan Bölükbaşı, iktidara gelmeleri durumunda, yapılan yolsuzlukların tümünün hesabını soracaklarını söyledi. 'Hükümetin farklı isimler altında, Kürt açılımını Türkiye'nin milli bünyesine patlamaya hazır bir bomba gibi bıraktığını' ifade eden Bölükbaşı, hükümetin açılım planlarının gerisinde 2011 sonunda Irak'tan çekilmeye hazırlanan ABD'nin bulunduğunu savunarak. 'PKK'nın 28 yıldır yapamadığı, siyasi süreçle yapılıyor. Terörle mücadele, yerini terörle müzakere ve mutabakata bıraktı. Bu niteliğiyle bu açılım bir ihanet projesidir' dedi.

Anayasa değişikliği paketinin, yoksulluk, yolsuzluk ve açılım ile organik ilişkisi bulunduğunu ileri süren Bölükbaşı, bu tartışmalarla yoksulluk konusunun gündemden uzak tutulmaya çalışıldığını, yolsuzluklara karşı yargı koruması kazanma ve açılım konusunda atılacak daha ileri adımlar nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin yapısında değişiklik arzulandığını söyledi.

Bölükbaşı, 12 Eylül referandumunu 'Türkiye için kader referandumu' olarak tanımlayarak 'Bu referandum, AK Parti'nin 8 yıllık iktidarının onayıdır. Ülke sizin, karar sizin' diye konuştu.

(SY-BAH-SO) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title