Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması

"Tarih ve millet huzurunda Cumhurbaşkanını, Başbakanı, iktidar partisini dokunulmazlıkları kaldırmak, yolsuzlukla mücadele için gereken kanunları çıkarmak, kamu yatırımlarında ve ihalelerde şeffaflığı sağlamak için harekete geçmeye çağırıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a "dokunulmazlıkları kaldırmak, yolsuzlukla mücadele için gereken kanunları çıkarmak, kamu yatırımlarında ve ihalelerde şeffaflığı sağlamak için harekete geçme" çağrısında bulundu.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, "AKP'nin Türkiye'yi ahlaki ve manevi bir çöküşe, bir çürümeye mahkum ettiğini, güvenilir hiçbir değer, hiçbir kurum bırakmadığını" kaydetti.

Açıklamada, "Milletimizin zengin kültür mirasından biri, dindar insanların dürüst olacağı inancıdır. Kültürümüzde dindar insan haram yemez, rüşvet almaz, yolsuzluk yapmaz. AKP milletimizin bu temiz inancını istismar ederek, iktidara geldi, tarihimizde görülmedik yolsuzluk rüşvetlerin şampiyonu oldu. Geriye dönüp baktığımızda AKP'nin milletimizi nasıl kandırdığı ortada" ifadelerini kullandı.

2001 tarihli AK Parti programında yer alan "Milletvekili ve bakanların yargılanmaları önündeki anayasal engeller kaldırılacak; dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmeleri önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak ve milletvekillerinin Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine inhisar ettirilecektir" taahhüdüne dikkat çekilen açıklamada, Cumhurbaşkanı'na bu taahhüdü yerine getirmesi için çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanını, 2001 yılındaki bu sözlerini şimdi kamuoyu önünde tekrarlamaya çağırıyorum. Başbakana sesleniyorum, selefinizden temiz bir icraat devraldıysanız, gelin anayasayı değiştirelim, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, nüfuz suistimali, haksız kazanç gibi suçlarda dokunulmazlık olmasın. Bu çağrımız bir feryattır, siyasetteki ahlaki çürüme, toplumu zehirlemektedir.

Bugün Türkiye'de hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, rant deyince akla gelen nedir? Bu kelimeler söylendiğinde, suçüstü yakalanmış gibi telaşlananlar kimlerdir? Böyle bir ortamda siyasete, hukuka, devlet kurumlarına güven kalır mı? Özgür basın baskılarla yıldırılırsa Sayıştay raporları makaslanırsa... Bağımsız yargı birkaç ayda bir çıkarılan kanunlarla örselenip yandaşlarla doldurulursa, namuslu hakim ve savcılar sürülür, yandaşlar terfilerle ödüllendirilirse, vatandaş adalete nasıl güvenecek?

Adalete güvenemeyen vatandaş kime başvuracak? Türkiye derin bir ahlak krizine sürüklenmiş, yolsuzluk girdabına kapılmış bulunmaktadır. Bu böyle devam edemez, ülkemize de milletimize de yazık olmaktadır.

Tarih ve millet huzurunda Cumhurbaşkanını, Başbakanı, iktidar partisini dokunulmazlıkları kaldırmak, yolsuzlukla mücadele için gereken kanunları çıkarmak, kamu yatırımlarında ve ihalelerde şeffaflığı sağlamak için harekete geçmeye çağırıyoruz. İktidar hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele etmek isterse Milliyetçi Hareket Partisi, her türlü desteği vermeye hazırdır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Celal Adan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (1)

MHP 66:

BUNLARA DIYORSUNKI SAYIN ADAN AL TABANCAYI KALBINE SIK BU NASIL BIR TEKLIF HIRSIZIN BASI DEVLETIN BASI OLDU SARAYDA BESLENIYOR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title