Haberler

MHP Gaziantep Milletvekili Özdemir:

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, İnsani Yardım Malzemesi Götüren Gemilere Saldırıda Bulunulmasının, Uluslararası Hukukun ve Çağdaş İnsan Haklarının Çizdiği Sınırlar İtibariyle Barbarlık Olduğunu Bildirdi

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, insani yardım malzemesi götüren gemilere saldırıda bulunulmasının, uluslararası hukukun ve çağdaş insan haklarının çizdiği sınırlar itibariyle barbarlık olduğunu bildirdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunun sabahın erken saatlerinden itibaren gündeme gelen bir saldırı haberiyle sarsıldığını belirtti.

İsrail Devleti'nin silahlı güçlerinin Filistin'e yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere saldırı düzenlediğini, saldırıda ölen ve yaralananların sayısına dair net rakam verilmemiş olmasının bile İsrail Devleti için tarihi kara bir leke olarak kalacağını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

'İsrail tarafından uygulanan abluka altında yaşam savaşı veren Gazze'deki Filistinliler'e insani yardım malzemesi götüren gemilere saldırıda bulunulması uluslararası hukukun ve çağdaş insan haklarının çizdiği sınırlar itibariyle barbarlıktır. İsrail'in Türk bayraklı sivil gemilere kendi karasuları dışındaki bölge olan uluslararası sularda askeri müdahalede bulunması uluslararası hukuka aykırıdır. Bu saldırı ahlak ve insanlık dışı, kabul edilmesi ve açıklanması imkansız düşmanca bir saldırıdır.

İsrail Devleti tarafından organize bir şekilde Türk gemilerine gerçekleştirilen saldırı karşılıksız bırakılmamalıdır. Uluslararası Hukukun çizdiği sınırlarda bir devlete karşı açıkça bir düşmanlık ilanı olan ve hiçbir meşruiyet söylemi içerisinde değerlendirilemeyecek bu saldırıya karşı Hükümet'in gerçekleştireceği tepkiler kâğıt üstünde, geçici ve göstermelik olmamalıdır.'

Özdemir, gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak hükümetin bir an önce İsrail'deki Türk büyükelçisini derhal ve süresiz olarak geri çekmesi, İsrail ile askeri alanda ilişkiler ve savunma sanayi işbirliğinin kesilmesi, askeri anlaşmaların feshedilmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası hukuka ve BM Yasası'na açıkça aykırı olan bu saldırıyı Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası kuruluşlarda bir an önce gündeme getirerek bu kuruluşların ilgili birimlerinin çalıştırılması ve İsrail'in en ağır şekilde kınanması için gerekli girişimlerde bulunulması gerektiğini dile getiren Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

'İsrail'in denetiminde olan Türk gemilerinin derhal iade edilmesi sağlanmalıdır. Bu düşmanca saldırı nedeniyle tazminat dışında İsrail'in Türkiye'den açıkça özür dilemesi için gereken yapılmalıdır. Hükümet Türk kamuoyundan yükselen tepkilerin olası bir çatışma ortamına sürüklenmesini önlemek için bütün bu işlemleri bir an önce yerine getirerek kamuoyunun yönünü de tayin etmelidir.

Bu vesileyle Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığına bağlı ikmal birliğine yapılan hain saldırıda şehit olan 6 askerimize Allah'tan rahmet, aynı saldırıda yaralanan 9 askerimize de acil şifalar diliyorum.'

(SEÇ-MHD) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

title