Haberler

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Erzurum'un İçme Suyu Altyapısı...

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, İstanbul’dan döner dönmez ayağının tozuyla seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, İstanbul'dan döner dönmez ayağının tozuyla seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Şehir merkezinde konvoy halinde halkı selamlayan Kamil Aydın, daha sonra esnaf ziyaretlerine çıktı, Erzurum için hedeflerini anlattı. Erzurum merkezde içme suyu ile ilgili olarak ne tür çalışmalar yapacağı yönündeki soruları yanıtlayan Kamil Aydın, "Erzurum'da bu altyapı varken, memba suyu bile kirlenir" dedi.

Erzurum'un içme suyu şebekesinin bir an önce yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kamil Aydın, mevcut yönetimin hazır mali kaynağa rağmen bu sorunu bile çözmekten aciz kaldığını ileri sürdü. Aydın, "Gittikleri her yerde 'içme suyu sorununu çözdük' diyen anlayış, maalesef şehrin karşısına çok daha büyük bir sorun çıkarmış ve yıllarca Erzurum halkını kirli su içmeye mahkum etmiştir" diye konuştu.

"BUNLAR HAZIR KAYNAĞI BİLE KULLANAMADILAR"

Palandöken Barajı'nın devreye sokulması sürecinin herkes tarafından iyi bilindiğinin altını çizen MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Seçimlerde sırf oya tahvil edebilmek amacıyla Palandöken Barajı'nı devreye çok erken sokan bu anlayış, mali kaynağı Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından sağlanan şebeke yenileme projesini de hayata geçiremedi. Mevcut şebeke sistemi yenilenmediği sürece memba suyu bile kirli akar" diye konuştu.

30 Mart'tan sonra kendilerine yetki verilmesi halinde ilk iş olarak şebeke yenileme projesine el atacaklarını vurgulayan Kamil Aydın, "Türkiye'nin birçok kentinde AB destekleriyle altyapılar yenilendi, şebekeler değiştirildi. Ama Erzurum'da 64 milyon Euro'luk şebeke yenileme projesi bir türlü hayata geçmedi. Üstelik bu projenin maliyetinin yüzde 85'ini Avrupa Birliği karşılayacakken, hazır olan bu kaynağı bile kullanma becerisi gösterilemedi" şeklinde konuştu.

ERZURUM YİNE "SUYU İLE MEŞHUR KENT" OLACAK

Kamil Aydın, "Erzurumlu hemşehrilerimizin bize yetki verecekleri gün, inşallah Erzurum'un içme suyu probleminin çözüme kavuşmaya başlayacağı gün olacak. Şehir merkezindeki içme suyu şebekesinin tamamını süratli bir biçimde yenileyecek ve insanımızı çok büyük bir sorundan kurtarmış olacağız. Erzurum'da artık her musluktan içilebilirlik standardı yüksek olan sular akacak. Suyu ile meşhur bu kent, bu niteliğine yeniden kavuşacak, halkımız artık en ufak bir endişe duymadan içme suyunu tüketebilecek. Erzurum halkının tüketimine bugüne kadar kirli suyu sunan bu anlayış ise, hizmet nasıl üretilir ve sorunlar nasıl çözülür, bunu bizzat yaşayarak ve bizden öğrenerek görecek" diye konuştu.

MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, seçim çalışmalarını Gölbaşı, Nazik Çarşı ve Kongre Caddesi'nde sürdürdü. Semt sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği Nurullah Özkılıç, "Erzurum'da ticaretin can damarı olan bu semtlerimiz, maalesef kaderleriyle baş başa bırakılmış. Ne doğru-düzgün bir yolları var, ne de yürümeye olanak sunan kaldırımları. Bunları bizim söylememize gerek yok, görüntü her şeyi anlatıyor" dedi.

MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, ilçeye bağlı Gölbaşı, Nazik Çarşı ve Kongre Caddesi'nde seçim çalışmalarını sürdürdü. Özkılıç, gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde vatandaşların sorunlarını dinledi, projelerini sıraladı, hedeflerini anlattı. Gölbaşı, Mahallebaşı, Yeğenağa, Nazik Çarşı ve Kongre Caddesi güzergahının, bir zamanlar Erzurum'da ticaretin en canlı ve en kazançlı olduğu bölgeler arasında bulunduğunu hatırlatan Özkılıç, "Buralarda canlılıktan artık eser kalmadığı gibi, maalesef belediyecilik hizmetlerinin de esamesi okunmaz olmuş. Buralarda ne doğru-düzgün bir yol, ne de yürünebilecek bir kaldırım kalmış. İktidar ve iktidara mensup yerel yönetim kademeleri, Gürcakapı'dan aşağıya Allah rızası için inmemiş" şeklinde konuştu.

Yakutiye ilçesinin şehrin merkezini oluşturmakla birlikte belediyecilik hizmetlerine de en muhtaç durumdaki bölge olduğunu anlatan Nurullah Özkılıç, "Mevcut yönetim, şehrin alt kısmına, yani doğusuna inme cesaretini gösterememiş. Şehir merkezinde bir-iki çevre düzenlemesi ve süsleme sanatı icra ederek belediyecilik hizmeti verdiğini zannetmiş" diye konuştu.

Nurullah Özkılıç, "Biz Allah izin verirse belediyecilik hizmetleri noktasında şehrin doğusu ile merkezi arasındaki farkı kapatmak için mücadele edeceğiz. Gölbaşı'nı, Kongre Caddesi'ni, Mahallebaşı'nı üreteceğimiz ve alt ve üstyapı hizmetleriyle yeniden çekim merkezi haline getireceğiz. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin de desteklerini alarak Yeğenağa Mahallesi'ni tarihi Erzurum Evleri'nin tüm ihtişamıyla boy göstereceği bir merkeze dönüştüreceğiz. Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracak, burada bir cazibe alanı oluşturacağız. Bu semtlerimiz, asfalta da kavuşacak, kaldırıma da kavuşacak. Bu bölgede yavrularımızın eğlenecekleri, oynayabilecekleri parklar yapacağız, yeşil alanlar ihdas edeceğiz. Bu güzellikleri halkımızla buluşturabilmemiz için yine kadirşinas Yakutiyeli hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah alacağımız destekle Yakutiye'yi yeniden imar edecek, dört başı ma'mur bir yapıya kavuşturacağız" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Kamil Aydın İstanbul Erzurum Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title