Haberler

Mgk'dan 'Tek Dil Türkçe' Vurgusu

Devletin zirvesi, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında "iki dil" tartışmalarına son noktayı koydu.

Devletin zirvesi, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında "iki dil" tartışmalarına son noktayı koydu. Toplantıda alınan kararda, "Türkiye Cumhuriyetini resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceği" vurgulandı.

Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"1. Milli Güvenlik Kurulu 29 Aralık 2010 tarihinde olağan toplantısını yapmıştır.

2. Toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmeler etraflı suretle ele alınmıştır. Bu çerçevede;

A. Halkımızın her zaman ortaya koyduğu, kardeşlik ve huzur içinde bir arada yaşama kararlılığının Türkiye Cumhuriyeti'nin Birlik ve Beraberliğinin en güçlü teminatı olduğunun altı çizilmiştir. Bu bağlamda, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve toplumsal barışını hedef alan tahrik ve girişmelerin milletimizin kardeşçe yaşama iradesi karşısında hiçbir sonuca ulaşamayacağına olan kat'i inanç bir kez daha vurgulanmıştır.

Bu çerçevede, toplumda infial yaratabilecek ve demokrasiye, kişisel hak ve özgürlüklerin gelişimine, toplumsal barışa ve kardeşlik duygusuna zarar verecek yaklaşımlardan kaçınılmasının ve herkesin sorumluluk içinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığına işaret edilmiştir. Bu bağlamda, "tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet' anlayışını ve önde gelen ortak paydalarımızdan birini teşkil eden Türkiye Cumhuriyetini resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceğinin de bilinmesi gerektiğine dikkat çekilmiştir.

Bu yaklaşımla, önümüzdeki dönemde de, devletimizin terörün ve onun beslediği ortamın tavsiyesine yönelik çok yönlü ve geniş kapsamlı mücadelesinin, her zaman olduğu gibi, halkımızın sağduyusu ve desteğinden alınan güç ve taviz verilmeksiwzin aynı karılıkla sürdürüleceği teyit edilmiştir.

B.Irak'taki son gelişmeler tüm boyutlarıyla değerlendirilmiş, 21 Aralık'ta yeni Hükümetin kurulmasından duyulan memnuniyet kaydedilmiştir. Yeni Hükümetin Irak halkının karşı karşıya bulunduğu güvenlik, siyasi, ekonomik ve sosyal sorunların çözülmesi yönünde göstereceği çabalara Türkiye'nin her türlü desteği vermeye devam edeceği vurgulanmıştır. Bu kapsamda ayrıca, terörle mücadeleye ilişkin Türkiye-Irak-ABD üçlü mekanizması sürecindeki gelişmeler gözden geçirilmiştir.

C.Kıbrıs'ta devam etmekte olan BM müzakere süreci ele alınmış, Ada'da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşılmasını teminen önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlar değerlendirilmiştir. BM Genel Sekreterinin ortaya koyduğu 2010 yılı sonunda kapsamlı çözüme ulaşılması hedefine Türk tarafınca gösterilen tüm çabalara karşın, Rum tarafının oyalayıcı tutumu nedeniyle halen ulaşılamaması üzerinde durulmuş ve BM Genel Sekreteri'nin bu durumdan duyduğu memnuniyetsizlik paylaşılmıştır. Kıbrıs'ta en kısa sürede kapsamlı bir çözüme ulaşılması için gerekli zeminin mevcut olduğu ve bu fırsatın değerlendirilmesinin gerektiği anlayışıyla hareket eden Türkiye'nin, devam eden müzakere sürecine ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu'nun yapıcı çabalarına tam destek vermeye devam edeceğinin altı çizilmiştir." (ANKA)

(ZHR/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title