Haberler

Mezra Köyünde Yapımı Tamamlanan Taziye Evi Hizmete Açıldı

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Mezra köyünde vatandaşların kendi imkânlarıyla yaptıkları taziye evi hizmete açıldı.

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Mezra köyünde vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptıkları taziye evi hizmete açıldı.

Mezra köyüne taziye evi kazandıran Murat Aldırmaz ve İnsan Gün, yakınlarını kaybeden tüm vatandaşların taziye dileklerini kabul edeceği ve mevlit okutabileceği tesisin yapımını, köy halkı ve Malazgirtli iş adamlarının destekleriyle tamamladıklarını ifade ettiler. Mezra köyüne yaptıkları taziye evinin 500 kişilik kapasiteye sahip olduğunu ifade eden hayırsever köylüler Murat Aldırmaz ve İnsan Gün, "Örf ve adetlerin yaşatılmasına ve vatandaşların sosyal gereksinimlerinin karşılanmasına önem veriyoruz. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, kendilerine yardımcı olmak ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları ortamda kabul etmeleri amacıyla taziye evi hizmetini başlattık. Çok modern taziye evini köyümüz sakinlerine kazandırdık" dedi.

Taziye evinin erkekler, kadınlar ve çok amaçlı bölümlerden oluştuğunu belirten Murat Aldırmaz ve İnsan Gün, yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ettiler.

500 kişiye hizmet verecek olan taziye evinin Malazgirt köylerinde bir ilk olduğunu ifade eden Murat Aldırmaz ve İnsan Gün, "Köyümüzde yaptığımız taziye evimizde ilk taziye ise, taziye evimize çok büyük yardımlarda bulunan köyümüz büyüklerinden Hacı Şükrü Aldırmaz'ın taziyesi oldu. Hacı Şükrü Aldırmaz köyümüzde yapılan taziye evine çok büyük yardımları oldu. Değerli büyüğümüz vasiyet etmişti, 'nerde vefat edersem edeyim beni köyüme eşimin yanına defnedin.' Değerli büyüğümüzün vasiyetini de yerine getirdiğimiz için huzur içerisindeyiz. Taziyesini, yapımında büyük emekleri olduğu taziye evinde vermemiz de çok anlamlı oldu. Hacı Şükrü Aldırmaz büyüğümüze Allah'tan rahmet diliyor, Mezra köyünde yaşayan tüm köylüler olarak kendisine minnettarız. Allah Rahmet etsin" ifadelerini kullandılar. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title