Haberler

Mevlana Yenimahalle'de Anıldı

Yenimahalle Belediyesi, Uluslararası Ticaret, Eğitim ve Sağlık Konfederasyonunun (UTESKON) Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği Mevlana’nın 743’üncü Vuslat yıl dönümüne ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediyesi, Uluslararası Ticaret, Eğitim ve Sağlık Konfederasyonunun (UTESKON) Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği Mevlana'nın 743'üncü Vuslat yıl dönümüne ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve UTESKON Başkanı Sebahattin Uludağ'ın ev sahipliğini yaptığı geceye, Letonya Büyükelçisi Peterıs Karlıs Elferts, Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Bruneı Darussalam Büyükelçisi Mohd Sahrip Othman, KKTC Büyükelçiliği yetkilileri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu da katıldı.

"Mevlana insanlığa büyük bir eğitmen ve öğretmen olmuştur"

Hz. Mevlana'nın 13'üncü yüzyıldan itibaren eserleriyle mana aleminden nurlar sunduğunu ve her konuda bütün insanlığa büyük bir eğitmen ve öğretmen olduğunu söyleyen Yaşar, Mevlana'nın sadece bireysel kurtuluşu değil birlik ve beraberliği, kardeşliği, karşılıklı hoşgörüyü öğretilerinin temeline koyduğunu anlattı. Yaşar, "Mevlana bin yıllar öncesinden insanlığa 'Gel, ne olursan ol gel' diye seslenmeye devam etmektedir. Bu nedenle Hazreti Mevlana'nın öğretileri, tüm dünyanın ilgisini çekmektedir. Bugün hala başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyada yaşanan acılar, savaşlar, sen, ben kavgası, hoşgörüsüzlük devam etmektedir. Ne mutlu ki Hz. Mevlana bize nasip olmuştur. İslam'ı bugün Orta Doğu'da Müslüman kanı akıtan, kafa kesenler ile özdeş sananlarına karşı Mevlana'mız var. İslam'ı, yobazlık, gericilik, şiddet dini olarak sunmak isteyenlere Mevlana ile savunma yapabiliyoruz" diye konuştu.

UTESKON Başkanı Sebahattin Uludağ ise, "Vuslatın 743'üncü yıl dönümünde insanlığın gönüllerine Hz. Mevlana'nın şahsında yeniden huzur, güven, barış ve adalet iksirinin akmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sema Gösterisi sahne aldı. Semazenler ve sazendelerin gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Katılımcıların yoğun ilgisiyle izlenen sema gösterisinden ardından etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Mevlana Uludağ Yerel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title