Haberler

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun "Yurdum Mevlanasına Yürüyor" projesi kapsamında Konya'ya gelen 600 üniversite öğrencisi, Mevlana Müzesi'ni ziyaret edip, sema törenini izledi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) gerçekleştirilen "Yurdum Mevlanasına Yürüyor" projesi kapsamında 7 ilden Konya'ya gelen 600 üniversite öğrencisi Mevlana Müzesi'ni gezip, sema törenini izledi.

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun "Yurdum Mevlanasına Yürüyor" projesi kapsamında Konya'ya gelen 600 üniversite öğrencisi, Mevlana Müzesi'ni ziyaret edip, sema törenini izledi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) gerçekleştirilen "Yurdum Mevlanasına Yürüyor" projesi kapsamında 7 ilden Konya'ya gelen 600 üniversite öğrencisi Mevlana Müzesi'ni gezip, sema törenini izledi.Etkinlik, farklı illerde öğrenim gören üniversite öğrencileri arasındaki kardeşlik, birlik, beraberliği pekiştirmek ve Mevlana'nın hoşgörü iklimiyle buluşmasını sağlamak amacıyla 2 yıldır Şeb-i Arus törenleri haftasında organize ediliyor.Proje kapsamında bu yıl Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Kayseri, Aksaray ve Karaman'dan kente gelen öğrenciler, ilk olarak Mevlana Müzesi bahçesinde buluştu.Bahçedeki Şeb-i Arus Havuzu ve tarihi mezar taşları hakkında yetkililerden bilgi alan öğrenciler, ardından müzede sergilenen eserleri inceleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra müze içerisini gezen üniversite öğrencileri, Mevlana'nın sandukası başında dua etti.Geziye katılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Senem Alemdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde Konya'yı görme imkanı bulduğunu söyledi.Konya'ya ilk defa geldiğini belirten Alemdağ, "Mevlana Müzesi'ni görmeyi çok istiyordum. Bu proje sayesinde nasip oldu. Burada çok farklı bir atmosfer var. Çok duygusal anlar yaşadım. Bütün sevdiklerimin de burayı görmesini istiyorum. Bize bu imkanı sunduğu için Kredi Yurtlar Kurumuna çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gören Sudanlı İsam Abdulmohssen ise KYK yurdunda kaldığını, proje sayesinde Konya'ya geldiğini aktardı. Konya'yı çok beğendiğini ve huzur bulduğunu ifade eden Abdulmohssen, diğer arkadaşlarının da burayı görmesini istediğini vurguladı.Öğrenciler daha sonra, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda gerçekleştirilen sema ayinini izledi. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Konya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title