Haberler

Mersin'in "Marka Kent" Olması İçin İstişare Toplantısı

Mersin'de İstişare Toplantısı yapıldı- Mersin Ekonomi Platformu (MEP) şubat ayı İstişare Toplantısı'nda, Mersin'in marka kent olması için atılacak olan adımlar ve yol haritası belirlendi Mersin Ekonomi Platformu (MEP) şubat ayı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin'de İstişare Toplantısı yapıldı- Mersin Ekonomi Platformu (MEP) şubat ayı İstişare Toplantısı'nda, Mersin'in marka kent olması için atılacak olan adımlar ve yol haritası belirlendi Mersin Ekonomi Platformu (MEP) şubat ayı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Mersin'in marka kent olması için atılacak adımlar için yol haritası belirlendi.MEP Başkanı Ferudun Gündüz, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, MEP'in yaklaşık 3,5 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.Temel amaçlarının çok farklı dokuya sahip olan Mersin'de farklı kültür, farklı siyasi yapıya sahip olan insanların birarada olması ve bir masa etrafında ortak menfaatleri için hareket etmesi olduğunu belirten Gündüz, "Bir şekilde yerel yönetimlerle ve merkezi hükümetle kentin sorunlarını taşıyarak bunlara bir an önce çözüm bulunması için etkili bir lobi faaliyeti yapmak istiyoruz" diye konuştu.-"Dinamikler el ve gönül birliğiyle hareket etmeli"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin'in içerisinde birbirinden farklı birçok Mersin olduğunu söyledi.Kentteki bütün dinamiklerin el ve gönül birliğiyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kocamaz, şöyle konuştu: "Herkese mutlaka bir problemin çözümünde az veya çok görev düşer. Mersin'in avantajları gerçekten fazla ama bugüne kadar bir türlü üzeri temizlenmemiş ve açığa çıkarılamamış. Mersin gerek kültür, gerek doğal güzellikler yönünden bir kentin gelişmesi ve marka kent olması için çok müsait. Mersin'e sahip çıkma konusunda mutlaka bütün sivil toplum örgütleri kendisini sorumlu kabul etmeli ve birliktelik sağlanmalıdır."Mersin'i tüm dinamikleriyle yönetmenin beklentisi içerisinde olduklarını aktaran Kocamaz, herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu, birliktelikle kentin hak ettiği yere geleceğini kaydetti.Mersin'in en önemli sorununun trafik olduğunu vurgulayan Kocamaz, bu sorunun çözümü için çalıştıklarını, Tulumba Köprüsü'nden başlayarak o bölgede düzenleme yapacaklarını söyledi.Mersin Üniversitesi'nden (MEÜ) Doç. Dr. Göknil Nur Sever de markalaşabilmek için marka olmaya değer bir ürün gerektiğini kentin doğal, kültürel ve tarihi yapısıyla bunu taşıdığını belirtti.Sever, marka kent olabilmek için üniversitenin alt yapısından yararlanarak bir çalıştay düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti. ...

Kaynak: AA / Ekonomi

Burhanettin Kocamaz Akdeniz Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title