Haberler

Mersin'de Halk Müziği Günleri Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından düzenlenen "Mersin Türk Halk Müziği Günleri"nin ikincisi, 8 Mayıs tarihinde başlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından düzenlenen "Mersin Türk Halk Müziği Günleri"nin ikincisi, 8 Mayıs tarihinde başlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri arasında yer alan "Mersin Türk Halk Müziği Günleri" için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Belediyemizin geleneksel hale getirdiği kültür-sanat etkinliklerinden birisi olan 'Türk Halk Müziği Günleri', 8-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kültür ve sanata yapılacak yatırımın, kentin geleceğine yapılan yatırımla eşdeğer olduğunu düşünmekteyiz. Bu sebeple konservatuvarımız tarafından ikincisi düzenlenen ve Türk Halk Müziği'nin birçok ünlü isminin katılacağı etkinliğe tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

8 Mayıs 2013'te başlayacak olan etkinliğin ünlü bağlama virtüözü Erdal Erzincan ile start alacağını ve sanatçının Neşet Ertaş türkülerini seslendireceğini kaydeden Özcan, "9 Mayıs'ta Türk Halk Müziği ses yarışmasının finali gerçekleşecek ve sanatçı Ümit Yılmaz sahne alacak. Bu iki konser Kongre Merkezi'nde gerçekleşirken, etkinlik Atatürk Parkı Açık Hava Tiyatrosu'nda Kubat konseri ile sona erecek" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

leylacakir:

Lütfen bende Türk Halk Müziği konserine gitmek istiyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title