Haberler

Mersin'de Çocuk Oyunları Şenliği

Mersin’in Erdemli ilçesinde 3. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Akıl Oyunları Yarışmaları’nın final müsabakaları düzenlendi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 3. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Akıl Oyunları Yarışmaları'nın final müsabakaları düzenlendi.

Erdemli Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen final karşılaşmalarında öğrenciler kupa için yarıştı. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, sek-sek, yakan top ve akıl oyunları kategorinde yarışan öğrenciler kupa kazanabilmek için ter döktü.

Düzenlenen şenliklerin öğrencilerin gelişimleri için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, "2011-2012 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimizin oyun oynayarak öğrenmelerini sağlamak, oyun içerisinde oyun kurallarına bağlı olarak birbirleriyle yarışmalarını ve oyun kuralları içerisinde birbirlerine yardımcı olmalarını, destek olmalarını bu amaçla da birbirleriyle kaynaşmayı öğrenebilmeleri adına başlattığımız çocuk oyunlarının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz" dedi.

Geleneksel hale getirilmesi için uğraşılan şenliklere bu yıl akıl oyunları kategorisini de eklediklerini belirten Metin, "Erdemli Geleneksel Çocuk Oyunları festivaline bu yıl bir de ek yaptık. Akıl oyunlarını da dahil ettik. Bugüne kadar bu oyunlarla 10 bin öğrenciye ulaştık. 10 bin çocuğumuz bu oyunları oynadı. Okul bahçelerini biz çocukların oyun oynayabileceği bir hale getirdik. Bu alanlarda çocuklarımız sek sek, yılan ve diğer benzeri oyunları çok daha rahat oynayabiliyorlar. Bu yıl Türkiye'de bir ilki de gerçekleştirdik. İlçedeki iki okulumuzda akıl oyunları sınıfı dahil ettik. Burada çocuklarımız satranç, dama, geleneksel Türk oyunları içerisinde bulunan diğer oyunları oynuyorlar ve bazı derslerinde bu sınıfları merkez olarak kullanabiliyorlar. Biz bu etkinlikleri geleneksel bir hale getirmek için uğraşıyoruz. Bu oyunları Erdemli'de yaygınlaştırma çabası içerisindeyiz. Bizim Erdemli'de başlattığımız bu çalışma şuanda tüm Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geleneksel çocuk oyunları adıyla gerçekleştiriliyor. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara madalya ve kupaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Metin Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title