Haberler

Mersin-Adana Arasındaki Hemzemin Geçitler Kapanıyor

Mersin İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 3'üncü toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 3'üncü toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Adana-Mersin arası demiryolunun modernizasyon, elektrik ve sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiği aktarılırken, istenmeyen kazaların ve faciaların yaşanmasına neden olan 32 hemzemin geçidin hepsinin kapatılacağı ve alt veya üst geçit yapılacağı müjdesi verildi.

Yeni Valilik Hizmet Binası'nda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcıları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Haluk Tunçsu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri ile kurumların il ve ilçe müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin'in 2023 hedefleri doğrultusunda belirleyici bir kent olduğunu ifade ederek, "Mersin'i tüm kurum, kuruluş ve kesimleriyle geleceğe taşımanın gayretini sergiliyoruz. Devam eden çalışmalarda hedefe doğru yürürken, topyekün herkesin ortak bir noktada buluşması gerekir. Türkiye göstergelerde OECD üyeleri içerisinde dünyanın en hızlı büyüyen 2'nci ülkesi olarak öne çıkmaktadır. Buna paralel olarak ilimiz 25 milyar doları aşan dış ticaretiyle İstanbul'un ardından en büyük 2'nci dış ticaret merkezi olan tarım, sanayi, turizm ve hizmetler sektörü olmak üzere tüm kalkınma dinamikleri ile iddiasını çok güçlü bir şekilde ortaya koyan ve bu iddiayı her geçen gün daha da zenginleştiren bir büyükşehirdir" dedi.

GÜZELOĞLU'NDAN TARSUS KAZANLI TURİZM BÖLGESİ GELİŞTİRME PROJESİ AÇIKLAMASI

Kazanlı Kültür ve Turizm Bölgesi Geliştirme Projesi ili ilgili bazı gazete ve internet sitesinde yapılan olumsuz haberlere de yanıt veren Güzeloğlu, "Biliyorsunuz ki sadece Mersin turizmine değil, bölge ve ülke turizmine katkı sağlayacak Tarsus Kazanlı Kültür ve Turizm Bölgesi Geliştirme projemiz var. Bu çalışmaların durduğuna dönük, gerçeğe aykırı, saptırma amaçlı yapılan haberler basında yer aldı. Devam eden tüm projeler gibi Kazanlı Turizm Projesi de açık bir kararlılıkla devam etmektedir. İlgili Vali yardımcısı arkadaşımız proje ile ilgili tüm değerlendirmeleri paylaşacak. Duran hiçbir şey yoktur, yol da dahil. Karayolları Bölge Müdürümüz de detayları paylaşacak. Amacımız, hukukun ve yatırım kararlarının içerisinde hareket etmektir. Bu proje Doğu Akdeniz, Mersin ve tüm bölgenin çok önemli projesidir. Sadece yatak kapasitesi değil golf sporu, kongre turizmi, bölgenin tüm turistik altyapısını kapsayacak turizm alanları, Karboğazı Kayak Merkezi ile bütünsel olarak yaklaştığımız zaman projenin önemi daha net ortaya çıkacaktır. Hukukun içerisinde hazineye ait alanda 4 buçuk kilometre yol tamamlandı. Kalan kısımlar üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Mersin Bölge Müdürlüğü kamulaştırma çalışmalarını başlattı. Herkes çok iyi bilmelidir ki bedeli ödenmemiş bir taşınmazın yatırıma konu edilmesi mümkün değil. Projenin ödeneği hazır beklemekte. Bunu açıklamayı Koordinasyon Kurulu görevlerinde önceliği olarak gördük. Lütfen haber yapmadan önce ilgili kurumlarımızdan gerekli bilgileri alarak haberi hazırlayın. Kamuoyunu yanlış yönlendirecek bir algı yaratılmamaya özen gösterilsin. Bir şey yazmak için bilgi sahibi olmak lazım. Yorum yapmadan bilgiye ulaşmak lazım. Duran değil hızlanan bir ivme. Bu detayları çalışan bunlar üzerinde hizmet üreten bir kamu ekibi var" diye konuştu.

Anamur'da süren Asrın Projesi olarak nitelendirilen ve toplam yatırım bedeli 1 milyar dolar olan Drogan Çayı üzerinde Alaköprü Barajı'nda depolanan su rezervinin denizin 250 metre altından borularla Kuzey Kıbrıs'a transfer edilmesi projesinde deniz kıyı bandında 8 kilometrelik kara yapılarının tamamlandığı, deniz yüzeyine sabitlenen beton blokaj ve su altında boruları yerleştirecek sistem kurulması çalışmalarının devam ettiği ve projenin Eylül ayında bitirilmesinin planlandığı bildirilirken, Vali Güzeloğlu, Anamurlu muz üreticilerinde muzun suya ihtiyaç duyduğu dönemde bu proje ile Alaköprü Barajı'nda su tutma çalışmalarının muz üretimi açısından sorun oluşturacağı yönünde yanlış yönlendirmeler olduğunu paylaşarak, böyle bir riskin olmadığını ancak bu tür bir sorun ortaya çıkması halinde su tutma çalışmalarının geri plana bırakılacağını açıkladı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün sunumu sırasında Türkiye'de ilk defa 30 dakika boyunca havadan görüntü alabilen 2 adet multikopterin orman yangınlarına karşı kullanılacağı, hayata geçirilen otlatma projesinin, hayvanları ormana düşman değil, tamamlayan unsur haline getiren Türkiye'deki ilk ve tek proje olduğu ve keçi varlığı açısından Mersin'in Türkiye birincisi il konumu ile mesire alanları sıkıntısı görüşüldü ve mesire alanları temini için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde bu alanlarla ilgili tespit çalışmalarının yapılması ve ihaleye çıkılması, ihaleye katılım olmazsa belediyelerin bu alanları oluşturarak halka hizmet götürmesinin uygun olacağı kanaatine varıldı.

MERSİN-ADANA ARASINDAKİ HEMZEMİN GEÇİTLER KAPANIYOR

Toplantıda ayrıca 430 dönümlük arazisi ile Güney'in en kapsamlı lojistik merkezi olacak olan Yenice Lojistik Merkezi'nin Haziran ayında tamamlanmasının planlandığı, Adana-Mersin çift hatlı demiryolu ulaşımının 4 hata çıkarılması çalışmasının 25 milyon TL'lik ödenek ile devam ettiği, Tırmıl Lojistik Merkezi'nde yaya üst geçidinin tamamlandığı, Adana-Mersin arası demiryolunun modernizasyon, elektrik ve sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiği aktarılırken, istenmeyen kazaların ve faciaların yaşanmasına neden olan 32 hemzemin geçidin hepsinin kapatılacağı ve alt veya üst geçit yapılacağı müjdesi verildi.

Toplantıda Soli Pempeipolis Antik Kenti ile ilgili de konuşan Güzeloğlu, Soli Antik Kenti'nin yönetiminin koordineli olması, Büyükşehir ve Mezitli belediyelerinin ortaklaşa projeler gerçekleştirmeleri ve bölgenin halka açık bir yaşam alanı haline getirilmesi kararlaştırılırken, Soli Pompeipolis Antik Kenti'nin en büyük değeri verdiği bölgelerden biri olduğunu kaydederek, Mersin'e ilk geldiği günden bugüne Soli Antik Kenti için yapılan tüm çalışmaların altında imzası olduğunu ve bu bölge için düşünülen tüm projelerin her zaman yanında olacağını dile getirdi. Öte yandan tüm ilçelerde tematik müzeler açılması görüşü paylaşılırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Soli Pompeipolis Antik Şehri ile ilgili projeyi üstlendiği ve Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin eğitimi, mezbahana yapımı, otobüs terminalinin açılışı, ulaşım konusunda kurultay çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Kazanlı Türkiye Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title