Haberler

Mersin 5. Narenciye Festivali Başladı

Yaklaşık 100 ton narenciye kullanılarak hazırlanan festivalde 30 ülkeden gruplar gösteri sundu.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden katılımcıların gösterileriyle başladı.

Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteğiyle düzenlenen festivalde, sahil şeridindeki Kızkalesi, Uzuncaburç ve Side harabelerinin imitasyonları, demirden yapılan gemi, vagon, deniz feneri ile ahtapot, kaplumbağa, timsah, fil, zürafa gibi çeşitli hayvan figürleri narenciye ile süslendi.

100 ton limon, portakal ve greyfurtun kullanıldığı festivalde, Türkiye'nin yanı sıra 30 ülkeden gruplar çeşitli gösteriler sundu.

Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin düzenlenmesindeki en büyük amacın, kamuoyunun dikkatini narenciyeye çekmek ve Mersin için narenciyenin önemini anlatmak olduğunu belirtti.

Etkinlik için yapılan mobil ve sabit figürleri süslemede 100 ton civarında narenciye kullanıldığına işaret eden Özdemir, yaklaşık 700 kişinin hazırlıklar için günlerce çalışarak, süsleme işlemlerini festivale yetiştirdiğini kaydetti.

Ordu için fındık ne ise Mersin için de narenciyenin o olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"En büyük temennimiz, üreticinin emeğinin karşılığını almasıdır. Bunun içinde arz fazlasını eritmenin yollarını bulmalıyız. Tüketim ve ihracatının arttırılması sağlanmalı, insan sağlığı için önemi anlatılmalı. Genç nesillere narenciye sevgisi aşılanmalı, okullarda bedava narenciye dağıtılmalıdır. Narenciye dalında kalmasın, çocuklarımıza vitamin, şifa olsun diyerek bir kampanya başlatma çağrısında bulunuyorum. Güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır, haydi hep birlikte iki gün boyunca bu güzelliklerin keyfini çıkaralım."

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da böyle bir festivalde bulunmaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirterek, festivalin 30'a yakın ülkeden katılım olmasından dolayı uluslararası bir organizasyon niteliği taşıdığını söyledi.

Narenciyenin hem Türkiye hem de Mersin için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Çakacak, "Mersin geçmişten bu yana tüm renklerin barışçıl bir ortamda bir arada kardeşçe yaşadığı örnek şehirlerden birisidir. Bu tür festivaller, özellikle narenciye festivali 5. yılı olmasına rağmen yakaladığı büyüklükle, sadece Mersinimiz ülkemiz için birliğe beraberliğe vesile olmuş değil, aynı zamanda 30 ülkeden gelen temsilcilerle uluslararası barışa da vesile olmakta" diye konuştu.

Açılışa, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival, 16 Kasım Pazar günü de devam edecek. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Ticaret Borsası Abdullah Özdemir Kızkalesi Türkiye Yerel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı?
Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title