Haberler

Memlekette Şenlik Var; Burası Neresi?

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Hayati Harran-İ Mahallesinde Şanlıurfa Belediyesi'nin Yaptığı Hizmetler Ve Çalışmalarla Şimdi Sokaklarında Şenlikler Düzenleniyor,

Bir zamanlar sokaklarında yürümekte güçlük çekilen, çamur, toz ve toprağın yaşamı olumuz etkilediği şanlıurfa'nın hayati harran-i mahallesinde şanlıurfa belediyesi'nin yaptığı hizmetler ve çalışmalarla şimdi sokaklarında şenlikler düzenleniyor, gençler, çocuklar, kadınlar yaşama dört elle sarılıp "İsteyince her şey oluyormuş."diyor.

Belediyenin 65 bin nüfuslu mahallede kurduğu Hayati Harran-i Gençlik ve Kadın Destek Merkezi de burada yaşayanlarının hayatını değiştiriyor. Hayati Harran'i Mahallesinde Belediyenin düzenlediği birbirinden güzel etkinlik ve şenlikleri izleyenler ve görenler içlerinden "Burası Neresi" diyemeden edemiyor.

Arapça bilmediği için Kuran-ı Kerim okuyamadığını bu yüzden de büyük bir eziklik çektiğini söyleyen Zeynep Kutlu, Türkçe okuma yazma bilmediği için de Kurnan-ı Kerimin Türkçe mealini de okuyamadığının yürek yakan ifadelerle aktardı.

Zeynep Kutlu "Allah sizden razı olsun. Belediyemizin bu merkezlerde açtığı okuma yazma kursları sayesinde okuma yazmayı öğrendim. Yine bu kurslar sayesinde Kurkan-ı Kerimi hiç olmazsa Türkçe mailini okumaya başladım."ifadelerini kullandı. Birçok kenar mahalledeki büyük değişim ve dönüşümün yaşandığı Şanlıurfa'da sosyal etkinlikler ve şenlikler de herkesi mutlu ediyor.

Sosyal APK Birimi tarafından Hayati Harran-i Mahallesinde 25–26–27 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenen "2. Gençlik Şenliği"ne gençlerin yanı sıra 7'den 70'e tüm mahalle halkı büyük ilgi gösteriyor.

Şenlikte miniklerin defilesi, çocukların futbol, basketbol ve voleybol turnuvasının yanı sıra çocukların "İnsanlar Birlik olsa. Hayat Bayram Olsa" şarkıları yürekleri fethetti.

7 ile 14 yaş grubuna yönelik açılan resim kurslarına katılan miniklerin eserlerinden oluşan resim sergisi ile duygularını resimlerle anlatan çocukların, sergisinin açılışında kadınlar, erkekler ve çocuklar Başkan Fakıbaba'ya sevgi gösterisi verilen hizmetin karşılığı olarak her ortamda fark ediliyor.

Bayanlarla, çocuklara, yaşlılara ve gençlere büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak gençlere ve bayanlara yönelik merkezlerin sayıca artırılması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Fakıbaba, Akçakale Yolu üzeri Ziraat Fakültesi Karşısı'nda bulunan Hayati Harran-ı Gençlik Merkezi'nde toplam 3 gün sürecek olan "2. Gençlik Şenliği"ne gençler başta olmak üzere tüm Şanlıurfalıları davet ettiğini ifade etti.

3 gün sürecek olan şenlik kapsamında gerçekleştirilecek olan futbol, basketbol, masa tenisi ve satranç müsabakaları sonunda dereceye giren gençlere, ödülleri 27 Nisan 2011 Çarşamba Günü Saat 15.30'da düzenlenecek olan törenle takdim edilecek. Ayrıca şenlik kapsamında yine 27 Nisan 2010 Çarşamba Günü saat 16'da Grup Arzele bir konser verecek.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title