Haberler

Melek Baykal'ın Tepki Çeken "Başörtü Fotoğrafı" Soruşturmasına Takipsizlik

Güncelleme:

Instagram hesabında başörtülü kadınlarla ilgili tepki çeken bir mesaj paylaşan ünlü oyuncu Melek Baykal ile ilgili başlatılan soruşturmada mahkeme takipsizlik kararı verdi.

Instagram hesabında başörtülü kadınlarla ilgili tepki çeken bir mesaj paylaşan ünlü oyuncu Melek Baykal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret" suçlamasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Melek Baykal hakkında Instagram hesabı üzerinden Yozgat'ta başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı yorum nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret" suçlarından iki avukat savcılığa başvurarak, suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesini inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe soruşturma başlattı. Oyuncu Melek Baykal da, soruşturma üzerine savcılık tarafından adliyeye çağrılarak ifadesi alındı.

"BAŞÖRTÜLÜ İNSANLARA ART NİYETLİ YAKLAŞMIYORUM"

Baykal ifadesinde, Kaçma Birader filmi için 2 günlüğüne Yozgat'ta bulunduğunu ve Hayri İnal Konağı'na gezme amacıyla gittiklerini anlattı. Konağın duvarında asılı fotoğraftaki kadın aile bireylerinin başlarının açık olmasının dikkatini çektiğini söyleyen Baykal ifadesinde, "Bu olay bana çok ilginç geldi. Konukevi ziyareti sonrası bu paylaşımı yaptım. Bu paylaşım düşünmeden, kimleri üzebileceğini tahmin edemeden alelacele yapmış olduğum bir paylaşımdır. Bu paylaşımdan dolayı Türk halkından özür dilemek, yanlış anlaşıldığımı belirtmek amacıyla basın açıklaması yaptım. Başörtülü insanlara kesinlikle art niyetli yaklaşmıyorum" dedi.

"TEPKİLERİN ARDINDAN BENİ BAŞÖRTÜLÜ İNSANLAR TESELLİ ETTİ"

İzleyicilerinin büyük bir çoğunluğunun muhafazakar insanlar olduğunu kaydeden Baykal, "Bu insanların hassasiyetlerini her zaman gözeten ve yanlarında olan birisiyim. Yanlış anlaşıldığımdan dolayı cumhuriyet savcılığı huzurunda da tüm halkımızdan özür diliyorum. Bu yanlış anlaşılma nedeniyle manevi olarak çok zarar gördüm. Beni teselli eden insanlar, çevremdeki başörtülü muhafazakar insanlardır. Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIM, BİLGİ VERME VE ELEŞTİRME OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Soruşturma dosyasındaki incelemelerini tamamlayan savcılık, Baykal'ın yaptığı paylaşımı düşünce ve kanaat özgürlüğü ile düşünce açıklama ve yayma özgürlüğü olarak nitelendirdi. Paylaşımın bilgi verme ve eleştiri sınırları içerisinde kaldığına kanaat getiren savcılık, atılı suçlamanın oluşmadığı gerekçesiyle Baykal hakkında takipsizlik kararı verdi.

INSTAGRAM PAYLAŞIMI ÇOK TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Melek Baykal, Yozgat'taki Hayri İnal Konağı'nda başörtülü kadınlarla bir fotoğraf çektirmiş, kendisinin yüzünün asık olduğu fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı. Baykal fotoğrafın altına şu notu yazmıştı:

"Sağ tarafa baktım konağın duvarında konağın gerçek sahipleri Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm…Gözlerime inanamadım. En az 100 sene önce çekilen resimlerdeki hanımefendiler son derece medeni bir tavır ve kılık kıyafetleriyle bana gülümsüyorlardı. Çok mutlu olmuştum. Sonra kafamı sola çevirdim. Gördüğüm manzara 150 sene sonra geldiğimiz noktaydı. Yani konağın yeni sahipleri Yozgat Belediyesi ve çalışanları…Konağı terk ederken aklımda bir şey kaldı. Konağın gerçek sahiplerinin medeni halleri…Ve kendi kendime sordum. Biz ne zaman ve neden bu kadar geriye gittik diye. Cevabını bulamadım."


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Melek Baykal Instagram Magazin Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500

Yorumlar (19)

ere:

KILLA TÜYLE UGRASACAGINIZA BIR TANE INSANLIGA YARARLI BIR BULUS YAPINDA BU BULUSUMA KURANIN AYETI SAYESINDE YAPTIM DEYIN BIZDE EVRENI 7 GÜNDE YARATAN ALLAHIN 23 YILDA INDIRDIGI KITABA INANALIM

28
68
yanıtYanıtla
polat:

melek hanım iyi konuşmuşunda sonradanda iyi kıvırmışşın sen bu işi iyi biliyorsun . bundan sonraki yaşantındada hayırlı kıvırmalar.

66
7
yanıtYanıtla
edie:

6 milyar bütceli diyanet böyle killa tüyle ilgili fetva vermekten baska ne ise yariyor

21
27
yanıtYanıtla
eres:

karadelikler milyonlarca galaksiler yildizlar soguk fuzyon hakkinda hic bir Bilgi olmayan isi gücü kil tüyle kim kiminle olur hakkinda hükümler iceren bir kitabin insanlari getirdigi durum zeyd in peygamberle iliskisini ögrendikten sonra iyice kendinden sogutan kitap

8
39
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-ANDROID:

Seni seviyoruz cumhuriyet kadını havlayanlar olacak kimtakar Bu zavalıları

10
37
yanıtYanıtla
efe:

killa tüyle ugrasmaktan icinde bulunduklari zavalli durumun farkinda degiller

14
32
yanıtYanıtla
Ceylin:

Bizim başörtünümüzü ağzına bile alma lafa gelince insanlar herşeyde özgür derler ama eleştiri yaparken her acımasızligi hiç çekinmeden Yaparlar yazıklar olsun başörtüsünü eleştirenlere karalayanlara bütün insanlar birbirine saygı duymak zorunda açık kapalı farketmez

29
6
yanıtYanıtla
Aylin mutlu:

Allahın faşisti lanet olsun sana sen ve senin gibiler gibiler yüzünden zaten insanlık müslümanlık kalmadı. .????

22
6
yanıtYanıtla
nevin:

savunmasında hafif bir yusufçuk gördüm bu korkuda sana yeter illa bir ceza alman gerekiyorsa zaten aldın cezanı bu millet ne yaparsan yap sana artık pirim verir mi biriktirdiklerini yeme zamanı melek. . . sakın haa iktisatlı davran malum hazır paraya dağ dayanmaz

17
8
yanıtYanıtla
Hiç acele bir paylaşım değil:

Medeniyet dediği ne acep Geri dediği ne... Ben geri olarak düşünüyorum... İnsanlığın ilk zamanlarını bu kadar örtünecek kumaş varmıydı.... Başörtü ALLAH IN EMRİDİR... Ve kadınların kalkandır.. Ne zaman bu kadar cahil olduk acaba....

15
7
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title