Haberler

Mehmet Yıldırım 2 Biyografisi

Mehmet Yıldırım 2
Doğum YeriGaziantep / Türkiye

Mehmet Yıldırım 2 Kimdir ?

Mehmet YILDIRIM 1963 Gaziantep doğumlu olup iki kız çocuğu babasıdır. İlkokulu bitirdikten sonra 11 yaşında baklavacılık mesleğine başlamış ve 1982 yılında kurulan aile şirketinde çalışmaya başlamıştır. 2000 yılında ise aile şirketinden ayrılarak kendi şirketi olan YILDIRIM GIDA’ yı kurarak TATLiCi markası ile baklava ve tatlı sektöründe toplu üretim yaparak catering, süpermarketler, oteller, pastaneler ve kamu kuruluşlarına ürün vermektedir. YILDIRIM GIDA günlük 6 ton üretim kapasitesi ile sektöründe lider firmalar arasında yer almaktadır.
Mehmet YILDIRIM, 2001 yılında Türkiye’nin en ünlü baklava ve tatlı markaları tarafından kurulan BAKTAD (Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği)’ın Kurucu Başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır.

2005 yılında kurulan 18 ilde ve 5 Avrupa ülkesinde şubeleri bulunan, Türkiye’nin en fazla üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olan TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği)’ ın da kurucu başkanı olan Yıldırım, TÜMSİAD'ın 2009 yılına kadar 4 yıl Genel Başkanlık görevini yürütmüştür.

Başkanlığını yaptığı sivil toplum örgütleri ile Türkiye’nin kalkınmasına ve üyelerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmakta ve her 2 derneğinde yapmış olduğu birçok projeler ile de bu amaçlar doğrultusunda desteğini sürdürmektedir.

İTO Meslek Komitesi  Seçimlerinde baklava sektörünün de kayıtlı bulunduğu 1. Öğütülmüş Tahıl Ürünleri Komitesinden İTO Meclis Üyesi ve İTO Başkanlık seçimlerinde de TOBB delegesi seçilmiştir.
TOBB delegesi olan Mehmet YILDIRIM, TOBB'un son genel kurulunda TOBB'a bağlı çalışan Türkiye'de ki tüm illerde bulunan Ticaret Odalarını temsil eden Ticaret Odaları Konsey üyeliğine seçilmiştir.

title