Haberler

Mehmet Ali Arslan Biyografisi

Mehmet Ali Arslan
Doğum YeriAdana / Türkiye
Doğum Tarihi24.12.1978

Mehmet Ali Arslan Kimdir ?

Adana’nın Ceyhan ilçesinde şuan ev hanımı ve işçi emeklisi olan bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Aslen Ceyhan’ın Kuzucak (Yassıca) köyündenim. Ailem Balkan Türklerinden olup; Bulgaristan’ın Deliorman Bölgesinde “Tanrı Dağı Türkmenleri”nin meskûn bulunduğu Rusçuk şehrindendir.

1984 yılında Ceyhan Sakarya İlköğretim Okulu’nda başlayan öğrenim hayatım 2.sınıftan itibaren Gazi İlköğretim Okulu’nda devam ederek, ilköğrenimimi bu okulda tamamladım. 1993 yılında lise öğrenimime Ceyhan Lisesi’nde başlayarak 1996 yılında aynı okuldan mezun oldum.

1998 yılında İnönü Üniversitesi,”İklimlendirme ve Soğutma” ön lisans programında başlayan üniversite hayatım, 2000 yılında yine aynı üniversitenin pazarlama ön lisans programıyla devam etti. 2001 yılında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü kazanarak, 2006 yılında “Türkata Türkçesinin Gramer Unsurları” adlı diploma tezi ile mezun oldum. Aynı Üniversitede bir yıl Kazak Türkçesi ve Rus Dili hazırlık eğitimi aldım. Yesevi Kulübü ve Genç Orkuncular Kulübü’nde çeşitli görevlerde bulundum. Bu kulüpler vasıtası ile Türk Milliyetçisi ve Ülkücü öğrencilerle, Türk Dünyasının dayanışması ve kaynaşması için sosyal projelerde aktif görev yapmıştır.

25.04.2013 tarihinde Adana Ülkü Ocakları Başkanı olarak atandım ve 11.09.2014 tarihine kadar bu görevi yürütmüştür.

2007 yılında Ceyhan Belediyesi’nde çalışma hayatına başlamıştır. Aynı kurumda 2009 yılında sözleşmeli memur, 2012 yılında Özel Kalem kadrosundan açıktan atama ile devlet memuru görevinde bulunmuştur.

Temmuz 2009 tarihinde Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine atanmıştır. 24-05-2014 tarihinden itibaren ise Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı olarak görev almıştır. 5397 sayılı Belediye Kanunu ile faaliyet gösteren Ceyhan Kent Konseyi’nin işleyişi ve konseyin çalışmalarında Kadın, Engelli ve Gençlik meclislerine danışmanlık yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, 26.Dönem Adana milletvekili adayıdır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

title