Haberler

Meclis Takvimi Belirlendi

AKP ve MHP, DTP Katılmadığı İçin Danışma Kurulu'nun Toplanamaması Nedeniyle Üniversitelerde Türban Serbestisi Sağlayacak Anayasa Değişikliği Teklifini Ortak Grup Önerisi Olarak Meclis Genel Kurulu Gündemine Getirdi.

AKP ve MHP, DTP katılmadığı için Danışma Kurulu'nun toplanamaması nedeniyle üniversitelerde türban serbestisi sağlayacak anayasa değişikliği teklifini ortak grup önerisi olarak Meclis Genel Kurulu gündemine getirdi. Yapılan oylamada AKP ve MHP'nin ortak grup önerisi kabul edilirken buna göre, Meclis bugün anayasa değişikliği oylaması bitene kadar çalışacak. İkinci turun yapılacağı 9 Şubat Cumartesi günü ise Genel Kurul saat 11.00'de toplanacak ve yine oylamalar bitene kadar çalışacak.

Meclis Genel Kurulu, türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere saat 15.00'de Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Genel Kurul öncesinde saat 14.30'da Danışma Kurulu toplantısı yapılması öngörülüyordu ancak DTP'den hiçbir üyenin katılmaması nedeniyle Kurul toplantısı yapılamadı. AKP ve MHP ise Danışma Kurulu'nun toplanamaması nedeniyle, Genel Kurulun gündem ve çalışma saatlerini ortak grup önerisi olarak Meclis Genel Kurulu gündemine getirdi.

ERGİN: MECLİS TEKLİFİ GÖRÜŞEBİLİR

Meclis Genel Kurulu'nda ilk sözü alan AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, AKP ve MHP'nin ortak verdiği grup önerisi hakkında bilgi verdi. Ergin'in verdiği bilgiye göre Meclis Genel Kurulu bugün anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri bitene kadar çalışacak. Yarın saat 14.00'de toplanacak olan Meclis'in gündeminde ise Gaziantep'e İstiklal Madalyası verilmesi hakkındaki kanun teklifi görüşülecek. Meclis yarın saat 20.00'ye kadar çalışacak. Cuma günü ise Meclis Genel Kurulu saat 14.00-19.00 arasında çalışacak. Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamasının yapılacağı 9 Şubat Cumartesi günü ise Genel Kurul saat 11.00'de toplanacak ve yine oylama bitene kadar çalışacak. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP'nin, anayasa değişikliği teklifinin, Anayasanın 2'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle Genel Kurul'da görüşülemeyeceğine yönelik itirazlarına yanıt verdi. Anayasanın 2'nci maddesinde sadece laiklik ilkesinin yer almadığını ifade eden Ergin, "Anayasanın 2'nci maddesindeki düzenlemeler birbirine feda edilemeyecek önemli düzenlemeler. Bu parlamento en tabi şekilde bu değişiklik teklifini görüşebilir" dedi.

CHP'DEN DSP'YE SÖZ HAKKI JESTİ

AKP ve MHP'nin ortak grup önerisi hakkında çekilen kurada CHP'lilerin çıkması üzerine, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu konuşma hakkını DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı'ya verdi. Önerinin aleyhine söz alan Halıcı ise "u öneriye karşıyım. Türban düzenlemesi olarak adlandırılan teklifin Meclis'e getirilişini yanlış buluyorum. Siyasetçiler tarafından yaratılan ve büyütülen bu sorun hem önemlidir hem de çözülmelidir. Siyasetçiler türban üzerinden elini çeksin, din üzerinden siyaset yapılmasın."dedi. DSP olarak özgürlüklerden ve demokrasiden yana olduklarını kaydeden Halıcı "Yasakları savunmamız mümkün değil. Ancak özgürlük adına bir yasağı ortadan kaldırırken başka özgürlükler için riskler yaratmamalıyız." dedi.

ANADOL: LAİKLİĞİ TAKİYYECİ BİR ANLAYIŞLA DELMEK İSTİYORSUNUZ

AKP ve MHP'nin ortak grup önerisi aleyhine söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise hedefin türban değil laiklik olduğunu söyledi. Anadol, "Gerçekten anayasanın 2'nci maddesini arkadan dolaşarak laiklik ilkesini, her zaman yaptığınız gibi takiyyeci bir anlayışla delmek istiyorsunuz.Başbakan gözümüzün içine baka baka televizyondan soruyor; niye telaşlanıyorsunuz, bu mecliste laiklik karşıtı mı var. Laiklik karşıtı olduğunu söyleyen milletvekili mi var diyor. Başbakan bizleri unutkan sanıyor. Laiklik karşıtı olduğunu söyleyen milletvekili var. Siz varsınız başbakan, siz söylediniz." Dedi. Erdoğan'ın geçmişte yaptığı laiklikle ilgili açıklamalardan örnekler veren Anadol, türbanla ilgili bazı AKP milletvekillerinden gelen açıklamaları da hatırlatarak "bunlar erken öten horoz muamelesine tabi tutuldular" dedi. (ANKA)

(EKİP/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title