Haberler

'Mavi Melekler Uçmaya Hazır'

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bünyesindeki Mavi Melekler Derneğinin Projesi Kapsamında Kanser Hastalarına Destek Verecek Gönüllüler Törenle Mavi Önlük Giydi

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Mavi Melekler Derneğinin projesi kapsamında kanser hastalarına destek verecek gönüllüler törenle mavi önlük giydi. Kanser tedavisi gören hasta ve yakınlarının moral motivasyonunu artırmak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje çerçevesinde, hastanede, 'Mavi Melekler Uçmaya Hazır' sloganıyla düzenlenen törende konuşan İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, proje hakkında bilgi verdi. Dokucu, kanser hastaları ve yakınlarının bu zor süreçte yaşadıkları sıkıntıların giderilmesinin, sosyal, tıbbi ve hukuki konularda destek ve danışmanlık hizmeti verilmesinin, hastanelerdeki işlemlerinin kolaylaştırılmasının, 'Mavi Melekler'in asıl amacı olduğunu söyledi. Sağlık Müdürü Dokucu, kanser hastalarına 27 yıldır gönüllü olarak destek veren 'Mavi Melekler' projesinin yakın zamanda diğer hastanelerde de uygulanacağını bildirdi.

Yurtdışında kaldığı yıllardaki gözlemlerini de aktaran Dokucu, Fransa'da sadece hastanın elini tutup destek olmak amacıyla ya da uzun süre hastanede yatan hastalara ziyaret için kurulmuş gönüllü derneklerinin bulunduğunu ifade etti.

Dokucu, 'İçerik olarak en modern, kapsamlı ve ufku açık bir yer olabilmesi için 5 yılda Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesini Türkiye'nin en nadide ve önemli hastanesi haline getireceğiz' dedi.

Törende konuşan Macar Milletvekili ve Kanser Vakfı Başkanı Istvan Balogh da kansere karşı herkesin birlik olması gerektiğini vurgulayarak, ülkesinde 1984'te kurulan vakfın dünyanın her tarafındaki hasta çocuklara açık olduğunu ve bu hastalıkla mücadelede ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Balogh, ABD'deki gönüllü kanser vakıflarının Avrupa ve diğer ülkelere göre daha iyi durumda olduğuna dikkati çekerek, kendilerinin de birlik olarak daha iyi noktalara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu da 'Mavi Melekler'in yaptıklarının önemine işaret ederek, bundan sonra kendisinin de yakınlarıyla birlikte gönüllü olarak bu projeye destek vermeyi arzu ettiğini belirtti.

Törende, katılımlarından ötürü İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve Gül Mutlu'ya madalya takıldı, ayrıca Mutlu'ya 'Mavi Melekler'in kullandığı önlük giydirildi.

(İKZ-TUR-SEM) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title