Haberler

"Mavi Marmara" İstanbul'a Geliyor

Güncelleme:

İsrail Askerlerinin Saldırısına Maruz Kalan Mavi Marmara Gemisi, İstanbul'a Gelecek.

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına maruz kalan Mazi Marmara Gemisi, 26 Aralık pazar günü İstanbul'a gelecek. İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Mavi Marmara organizasyonunda yer alan aktivistler, geminin gelişi ile ilgili yapılan organizasyonu duyurmak üzere bugün basın toplantısı düzenledi.

"DÜNYANIN HER TARAFINDA EYLEMLER YAPILACAK"

İHH merkezindeki basın toplantısında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Pazar günü saat 13.00'te mavi Marmara gemisini Sarayburnu'nda tekrar karşılayacaklarını ifade ederek, "Çanakkale'den şehit aileleri, yaralılar ve aktivistler Mavi Marmara'ya binecekler. 9 saat boyunca adeta geçen 31 mayıs'ta vurulmadan önce çıktığımız yolda yaşadıklarımızı yaşayacaklar ve belki de o anı hissedecekler. Sarayburnu'na gelmeden evvel Avcılar'da Mavi Marmara biraz bekleyecek. Bu arada Sarayburnu'nda Haliç girişinde çok sayıda motorlar da bulunacak.

Bunlardan 9 tanesi şehitlerimizi temsilen üstü şehitlerimizin resmi ile örtülmüş olarak hareket edecek. Avcılar'da bekleyen gemimizi alıp Sarayburnu'na kadar getirecek. Karada 10 binlerce insan bu gemiyi bekleyecek. Bu gemi bir vicdan hareketi idi. Şu anda bir özgürlük sembolü oldu. Biz Akdeniz'e açılalım derken, İsrail'in korsanlığı yüzünden bütün limanlara gittik. Gittiğimiz her ülkeye, her eve mavi marmaranın uğradığını gördük. Aslında biz zafer ve üzüntüyü birlikte yaşadık. Üzüntümüz var. Çünkü 9 kardeşimizi şehit verdik. Zaferimiz var, bu korku imparatorluğu parçalanıyor ve dünyanın her tarafından bunu gösterdik.

Sizin tanklarınıza, nükleer silahlarınıza rağmen biz insan olarak silahsız bir şekilde sizin gerçek yüzünüzü göstermeye muktedir olduk. İnsanlık kazandı. Onun için Pazar günü yapacağımız bu karşılama biraz da 27 Aralık'ta İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırının yıldönümünü protesto anlamında değerlendirilecek. Dünyanın her tarafında eylemler yapılacak ve İsrail'in bu çirkin yüzü bir kez daha ortaya konulacak. 1 hafta boyunca gemide yaşananları insanlar anlasın diye Sarayburnu limanında ziyarete açılacak"dedi.

"İSRAİL'E ÇOK GÜÇLÜ MESAJ GÖNDERECEĞİZ."

Basın toplantısında konuşan Viva Phalistina Gaza grubunun temsilcisi Kevin Ovenden ise, "İngiltere'den geliyorum ve Mavi Marmara katılımcılarından biriyim. Viva Phalistina organizasyonunu temsil ediyorum. Öncelikle George Clooney'in selamını iletiyorum. Bu toplantıda olmayı çok istemişti. Ancak o şu anda yüzbinlerce insana hitap eden tv programı yapıyor. Bu işlerimizde medyanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Mavi Marmara saldırısı her şeyi değiştirdi.

Türkiye'nin tüm halkını birleştirdi. İkincisi dünyadaki bütün insanları Türk halkı ile birlikte Filistin konusunda bir araya getirdi. Özgür Filistin'in yollarını açan büyük bir çalışmaya öncülük etti. Ekim ayındaki konvoy Gazze'ye kolay bir şekilde girebildi. Bu mavi marmarada şehit olan kardeşlerimizin çabasıyla oldu. Mavi Marmara sadece bizim geçmişimiz değil aynı zamanda geleceğimizdir.

Pazar günü yapacağımız karşılamada önümüzdeki 1 yıllık planımızı da duymuş olacaksınız. Bütün ailem ingilterede yaşıyor. Pazar günü hepsi karşılamaya gelmek istiyorlar. İsrail'e çok güçlü mesaj göndereceğiz. Siz bizi yok edemediniz ama biz sizi parçalayacağız"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

ABD'de satılık köy! Tamamı için 213 milyon lira talep ediliyor

ABD'de satılık köy! Tamamı için 213 milyon lira talep ediliyor

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

title