Haberler

Matbo Meclis Toplantısı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gerçekleştirildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gerçekleştirildi.

MATSO meclis toplantısı MATSO Meclis Salonu'nda gerekleştirildi. Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, son 22 yılın en düşük turizm sezonu yaşandığını belirterek yılın ilk 5 ayında Antalya'ya ve Manavgat'a gelen turist sayısında yüzde 46,5 düşüş yaşandığını söyledi.

Bölge ekonomisi ve turizmi ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Boztaş, "2015 yılı İlk 5 aylık dönemde Antalya'ya 2 milyon 494 bin 997 yabancı turist gelirken, bu rakam 2016 yılı ilk 5 aylık dönemde yaklaşık yüzde 46,5 düşerek 1 milyon 335 bin 754 olarak gerçekleşmiştir. 2015 yılı Ocak-Mayıs döneminde Manavgat'a 823 bin 500 yabancı turist gelirken, bu rakam 2016 yılı Ocak-Mayıs döneminde yaklaşık yüzde 46,4 düşerek 440 bin 800 olmuştur. 2015 yılı Mayıs ayında Antalya'ya 1 milyon 346 bin 160 yabancı turist gelirken 2016 yılı Mayıs ayında ise bu rakamın yaklaşık yüzde 55,7 düşerek 596 bin 632 olarak gerçekleşti" dedi. Geçtiğimiz yılın ilk 5 ayına göre Alman turist sayısında da yaklaşık yüz 33,1 düşüş yaşandığına dikkat çeken Boztaş, Rus turist sayısında ise yaklaşık yüzde 96,1 düşüşle gerçekleştiğini kaydetti.

MANAVGAT'TA YAKLAŞIK 20 BİN KİŞİ İŞSİZ

Manavgat bölgesinde turizm sezonunda yaşanan düşüşlerin birçok sektörü de etkilediğini vurgulayan Boztaş, geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre Manavgat'ta 20 bin kişinin işsiz olduğunu söyledi. Boztaş, " Manavgat'ta 2015 yılı Mayıs ayında ise sigortalı çalışan sayısı 88 bin 111 iken bu rakam 2016 yılı Mayıs ayında yaklaşık yüzde 21,4 düşerek 69 bin 286'a düşmüştür."

MATSO OLARAK MANAVGAT İÇİN YETKİLERDEN TALEPLERDE BULUNMUŞTUK

Turizmde yaşanan düşüşün ilçe ve bölge ekonomisine etkisinin azaltılması için MATSO olarak 'Türk Turizmi ve Manavgat İçin Acil Önlemler Raporu' hazırlattıklarına değinen Boztaş, hazırlanan bilimsel raporla ticari kredi borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesi, esnaflara yeni bir kredi verilmesi, kamu kurumlarına olan vergi, SGK, Oda aidatları ve benzeri borçlarının faizsiz bir şekilde ötelenmesi gibi konuların yer aldığını söyledi.

ESNAFLARA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Esnaf ve iş insanlarının kendileri dışından kaynaklanan sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Boztaş, devletin ekonomide bir Antalya yaklaşımı sergilemesi gerektiğini kaydetti. Boztaş, "Esnaflarımız tarafından daha önceden kullanılan kredilerin faizsiz bir şekilde ötelenerek can suyu anlamında faizsiz olarak yeni kredilerin verilmesi gerekmektedir" dedi.

Başkan Boztaş hazırlanan bu raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere, birçok bakan, iktidar ve muhalefet milletvekillerine sunduklarını ifade ederek hazırlattıkları raporda geçen taleplerin yerine getirilmesi ile bölge ekonomisinin rahatlayacağını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Boztaş Manavgat Antalya Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title