Haberler

Mart'ta Ateşkes Bitebilir

Demirtaş, Mart Ayına Kadar Adım Atılmazsa Sakin Bir Ortamda Seçime Gidilemeyeceğini Söyledi.

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim barajının düşürülmesi konusunda bir itirafta bulunduğunu belirterek, "Seçim barajı düşerse AKP tek başına iktidar olamaz. Başbakan bunu itiraf ediyor. O halde bir hile ve aldatma üzerine tavrını sürdürmek istiyor"dedi.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın provakasyon hazırlığı içinde olduğu sözlerine sert tepki göstererek, "Oysa bu dönem provakasyonlar olmasın diye ateşkes ilan eden PKK'nın kendisidir. Yani Başbakan aklında bazı provakasyon hazırlıkları var. Ben bundan bunu anlıyorum. Çok tehlikeli bir söylemdir. Hükümet Mart ayına kadar ırkçı, milliyetçi söylemlerini devam ederse gerçekten durumdan çok kaygılıyım. Sakin bir ortamda seçime gidemeyebiliriz. Bu fırsatı yitirebiliriz diye kaygılıyım"dedi. BDP lideri Demirtaş, istemeleri halinde KCK davasın tutuklularının da Milletvekili adayı olabileceğini de ifade ederek, "BDP' den Milletvekili aday adaylığı başvurmalarından onur duyarız"diye konuştu.

"AKP BARIŞ SÜRECİNİ ZORA SOKTU"

Parti çalışmaları için Diyarbakır'da bulunan BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş, gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. BDP lideri Demirtaş, PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik sürecinin Mart ayında biteceğine yönelik değerlendirmeler üzerine, AK Parti' nin ateşkes dönemini tümüyle kendi partisel çıkarları için kullandığını ileri sürerek, "Kullanmaya da devam ediyor. Türkiye için bir fırsatı kendi partisinin çıkarları için kullanıyor. Yapılacaklar Türkiye'nin lehine olacak şeylerdi. Hukuk düzenlemesi ile haksız yere tutuklananlar serbest bırakılabilirdi. Halen KCK davasında insanlar tutukludur.

Kendi ana dilinde savunma yapamıyor. Bu konudaki gelişmeler somut gelişmeler olabilirdi. Yeni yeni anayasayı nasıl olacağı konusunda AKP'nin komuoyun'a ne yapacağını söylemesi somut bir gelişme olurdu. İki dillik meselesine, demokratik özerklik meselesine Hükümetin yaklaşımı doğrudan kabul etmese bile ön açıcı olabilirdi. Bu kadar tehdit vari ve ırkçı bir yaklaşım ile önünü kesmeyebilirdi. İktidar bunların hiç birini somut geliştirmeye dönüştürmedi. Irkçılık ve milliyetçiliği tırmandırarak hem ateşkes sürecini zora sokan bir süreç içine girdi, hem de bu vesile ile milliyetçi oyları toparlama hevesi ile gerçekten bir şovenizm dalgası estirmeye başladı. Dolayısıyla şu anda ben ateşkes ilan edilmeden önce çağrı yapanlara buradan BDP olarak seslenmek istiyoruz. Hep birlikte vurgulu şekilde AKP' ye, hükümete görevlerini hatırlatmak zorundayız. Barış konusunda çaba sarf etmezsek ısrarcı olmazsak AKP' nin barışa niyeti yoktur. Bu çok bariz şekilde ortadadır"dedi.

"SAKİN BİR ORTAMDA SEÇİME GİDEMEYEBİLİRİZ"

Demirbaş, Başbakan' ın PKK'nın bazı çetelerle işbirliği içinde tekrar bazı provaskosyon hazırlığı içinde gibi cümleler kullandığını da belirterek, "Oysa bu dönem provakasyonlar olmasın diye ateşkes ilan eden PKK'nın kendisidir. Yani Başbakan'ın aklında bazı provakasyon hazırlıkları var. Ben bundan bunu anlıyorum. Çok tehlikeli bir söylemdir. Başbakan'ın elinde somut bilgi ve belge varsa bunu derhal açıklamalıdır. Açıklamıyorsa Başbakan provakasyon hazırlığındadır.

Bir takım merkezlerin harekete geçeceğini biliyor, bunu da önlemiyor, önlemeyerek bunlara zemin sunuyor ve bunu PKK'nın üzerine atmaya hazırlanıyor. Ben bundan bunu anlarım. Çok tehlikeli politika olarak görüyorum. O nedenle Mart ayının çok kritik olduğunu düşünüyorum. Hükümet o zamana kadar ırkçı milliyetçi söylemlerini devam ederse gerçekten durumdan çok kaygılıyım. Sakin bir ortamda seçime gidemeyebiliriz. Bu fırsatı yitirebiliriz diye kaygılıyım"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title