Haberler

Mardin'de Zararlı Alışkanlıklar Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

Mardin'de Müftülük personeline yönelik Zararlı Alışkanlıklar semineri düzenlendi.

Mardin'de Müftülük personeline yönelik "Zararlı Alışkanlıklar" semineri düzenlendi.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Artuklu İlçe Müftülüğünce düzenlenen seminerde zararlı alışkanlıkları anlattı.

Günlüoğlu, zararlı alışkanlıklardan özellikle sigaranın gerek dünyada gerekse Türkiye'de kullanımının tehlikeli boyutlara ulaştığını, bu nedenle Müftülük bünyesinde çalışan din görevlilerine büyük görevler düştüğünü kaydetti.

"Aslında her imam Yeşilay'ın tabii bir üyesidir. Her yerde Yeşilay'ın misyonunu üstlenmelidir" diyen Günlüoğlu, sadece Mardin'de 200 bin sigara bağımlısının bulunduğunu bu nedenle herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Camilerde de zararlı alışkanlıklar konusunun sık bir şekilde işlenmesi gerektiğini vurgulayan Günlüoğlu, şöyle konuştu:

"Sağlıklı insanlar gerçekten büyük bir hazineye sahiptirler, ama bunun kıymetini bilmezler. Sağlıklarını kaybettikten sonra sağlıklarının değerini anlarlar, bu defa da iş işten geçmiş olur. Yeşilay bu anlamda gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır. Çünkü zararlı alışkanlıklar olan sigara, kumar, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının uzun ve kısa vadede insanların fiziki, sosyal ve ruhi sağlıkları üzerinde olumsuz etki bıraktıkları kesin olarak anlaşılmıştır. Bütün bu etkiler insan bedenini tahrip eder, ölüme kadar götürür. Bu konuda her imam kardeşimizin iyi bir örnek olması gerekir." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title