Haberler

Mardin'de 'Sen İstersen Avrupa Projesi'

'Sen İstersen Avrupa Projesi' Kapsamında Mardin'deki Engelliler ve Ailelerinin Sorunları Ev Ziyaretleriyle Yerinde Belirleniyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca finanse edilen 'Sen İstersen Avrupa Projesi' kapsamında Mardin'deki engelliler ve ailelerinin sorunları ev ziyaretleriyle yerinde belirleniyor.

'Sen istersen Avrupa Projesi' Koordinatörü Murat Akdağ, 15 yaşındaki engelli Emrah Kurutuz'u evinde ziyaret etti. Akdağ burada yaptığı açıklamada, 'Ulusal Gençlik Birliği'nce hazırlanan projede ev ziyaretleri yaparak engelliler ile ailelerini bilgilendirerek, farkındalık kazandırmaya sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Engellilerin sorunlarının tespit ederek, yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedeflediklerini bildiren Akdağ, bugüne kadar 25 engelliyi ziyaret ederek, sorunlarını rapor haline getirdiklerini kaydetti. Akdağ, şöyle konuştu:

'Proje ortağımız olan Belçikalı uzmanlarımız ile ilimizde birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. Şimdilik bizler engelli çocuğu olan 40 adet aileye ev ziyaretinde bulunuyoruz. Şu ana kadar 25 aileyi ziyaret ettik. Bu ailelerimiz ile engelli hakları ve çocukların sosyal gelişimi hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca ihtiyaçlarını ve sorunlarını rapor halinde tutuyoruz. Tespit edilen engellilerimize alanında uzman doktorlarımız tarafından tam teşekküllü sağlık kurumlarında sağlık taraması gerçekleştirecek. Ayrıca burada tuttuğumuz raporları ve engellilerin sağlık raporlarını Belçikalı ortaklarımıza göndereceğiz. Onlarda inceleyecek, eğer sorun Türkiye'de çözülemiyorsa dış ülkeye sevkini sağlayacağız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bizler umut tacirliği yapmıyoruz. Tek hedefimiz engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesidir. Tarihi kentte engelliler için çalışmalar yapılmalı. Örneğin yollar onlara göre düzenlenmeli, belediyemiz özel otobüs tahsis etmelidir.'

Doğuştan engelli ve astım hastası olan 15 yaşındaki Emrah Kurutuz'un annesi Gurbet Kurutuz da oğlunun bakımında zorlandıklarını, hastaneye bile götüremediklerini söyledi.

Oğlunun sürekli yatağa bağlı kalmasından omurgalarında eğrilik ve yaralar oluştuğunu anlatan Kurutuz, şunları ifade etti:

'Daha önce İstanbul'daydık. Orada Zeytinburnu belediyesinin engellilere çok güzel çalışmaları vardı. Engelliler için kamp kurmuşlardı, özel araçları vardı ve gelip evden alıyorlardı, bez yardımı yapıyorlardı. Hakikaten oradaki standartlar ile buradaki bir değil. Bir yıl oldu Mardin'e geldik. Bazen oğlumun bez parasını karşılayamıyoruz. Eşim yeşil kartlı. Devletimizin destekleri var ama yetmiyor. Eşim bir sigortalı işe girip çalışamıyor. Girdiği zaman yeşil katı iptal ediliyor. Oğlumun maaşı kesiliyor. Tek bir isteğim var. Oğlum hep yatıyor onun için otomatik yatak istiyorum.'

(ÇEL-ÖZ-SEM) - MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan bir komiser daha tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan bir komiser daha tutuklandı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title