Haberler

Manisa - Erman Toroğlu'Ndan, Baykal'A Gönderme

Celal Bayar Üniversitesi'ndeki Söyleşide Gol Tartışmalarını Anlattı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ SÖYLEŞİDE GOL TARTIŞMALARINI ANLATTI

CELAL Bayar Üniversitesi'nde düzenlenen bir söyleşiye katılan spor yorumcusu Erman Toroğlu, futbolda topun çizgiyi geçip geçmediği tartışmalarının hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi. Toroğlu 1966 Dünya Kupası finalinde İngiltere'nin Almanya'ya attığı golü anlatırken, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen kasetin tartışılmasına benzetti.

Tartışmalı pozisyonları bilgisayar teknolojisiyle sonuçlandırmanın futboldaki heyecanı bitireceğigörüşünü savunan Erman Toroğlu, FIFA'nın bu yüzden saha içi kameralardan yararlanmadığını söyledi. Toroğlu, bu nedenle futbolun milyonları peşinden sürüklediğini belirtirken, "Amerikan futbolunda hakemler maç sırasında monitörlerden faydalanıyor. İtiraz olduğunda orta hakem kenardaki monitöre gelip, rejisör gibi pozisyonu izliyor. İşin işinden çıkamadığı zaman tribündeki iki hakemle birlikte kulaklıkları takıp, üçlü olarak izliyorlar ve karar veriyorlar" dedi.

Futbolda da böyle bir uygulamaya gidebileceğini kaydeden Toroğlu, "Ama FIFA diyor ki, 'Ben bunu yaparsam, tartışmayı bitiririm. Tartışmayı bitirirsem keyfi kalmaz' ve teknolojiyi sahaya pek fazla sokmuyor" diye konuştu.

Söyleşide sözü İngiltere'nin 1966 Dünya Kupası finalinde Almanya'ya attığı golün tartışmasına getiren Erman Toroğlu, bunu şöyle anlattı:

"İngiltere'nin Almanya'ya attığı bir gol var. Top üst direk, çizgi derken dışarı çıktı. Yan hakem Bayramov golü verdi. İngiltere kupayı aldı. Bütün dünya hala bu golü konuşuyor. İngilizler montaj yapmışlar gol diyorlar. Almanlar montaj yapmışlar, değil diyorlar. Bugünkü Deniz Baykal'ın kaseti gibi. Biri girdi diyor, diğeri girmedi. Bunları televizyonlarda konuşamıyoruz, RTÜK var. Burada konuşabiliriz. İşte futbolun güzelliği burada."

Erman Torğlu, Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'le ilgili bir soruya, "Hiddink kısa vadede başarılı antrenör. Ben olsam uzun vadeye koşan bir teknik direktör getirirdim" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title