Haberler

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç Açıklaması

"Benim bırakın Alman istihbaratıyla Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantıda Gürsel Tekin'in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, son günlerde bazı gazetelerde aleyhinde çıkan haberlerle ilgili "Benim bırakın Alman istihbaratıyla Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantıda Gürsel Tekin'in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum" dedi.

Partisinin Maltepe İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Kılıç, bu iddiaların yeni olmadığını söyledi.

Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup başkanvekili olduğu dönemde Deniz Feneri Davası'nı beraber takip ettikleri tarihten bu yana bu tür iddiaların ortaya atıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"Açık bir şekilde itiraf ediyorum. Türkiye'de attığım her adım, telefonlarım dinleniyor. Ama ben bunlardan korkmadım. Bunlardan yılmadım. Çünkü başım dik alnım açık. Telefonlarımın dinlendiğini bile bile, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sorumluluğum gereği 2010'da emniyete başvurdum. Dinleniyor muyum, dinlenmiyor muyum öğrenmek istedim. Tam aradan 5 yıl geçtikten sonra emniyet mensupları makamıma geldi ve dediler ki, 'biz seni dinliyoruz'. Ben de teşekkür ettim. Benim gizlim saklım yok. 'Peki bize suç duyurusunda bulunacak mısın' dediler. 'Teşekkür edeceksem suç duyurusunda da bulunurum tabii' dedim."

Bugün sözde gazetecilik adına, araştırmacılık adına, 'doğru haber yapıyorum' diyerek gazete sayfalarını kirleterek dolduran anlayışı kınadığını kaydeden Kılıç, 25 yıl Almanya'da yaşadığını, siyasi hayatına da Almanya'da başladığını ifade etti.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniliyor ki 'Ali Kılıç Alman istihbaratı adına çalıştı'. Benim Türkiye'de, Türk siyasetinin en saygın isimlerden biri olarak ifade ettiğim Deniz Baykal'a duyduğum sevgi ve saygıyı herkes bilir. Güya ben gitmişim yurt dışına, o komployu hazırlamışım. Getirmişim, o dönem grup başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'na vermişim. Biz bu komplonun bir parçasıymışız. Peki bu iddia ne zaman ortaya atılıyor? Cumhuriyet Halk Partisi kurultayına 15 gün kala ortaya atılıyor. Buradan tüm Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımın huzurunda söylüyorum. Benim bırakın Alman istihbaratıyla, Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantıda Gürsel Tekin'in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde, bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum. Bu kendini gazeteci sayan ki ben de gazeteciyim mesleğe saygı duyuyorum. Almanya'da nerede toplantıya katılmışız, ne zaman katılmışız, kiminle katılmışız, neden katılmışız? Bunları ortaya koyun."

Ali Kılıç, basında çıkan haberlerle ilgili de yarın avukatıyla basın savcılığına suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Gürsel Tekin Fevzi Kılıç Maltepe Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title