Haberler

Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara'ya bağlı Yaylagöne Köyü'ndeki ilköğretim okulu, öğrenci azlığı nedeniyle kapatıldı.

Malkara'ya bağlı Yaylagöne Köyü'ndeki ilköğretim okulu, öğrenci azlığı nedeniyle kapatıldı.

Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda eğitim görecek öğrenci mevcudunun, 60 öğrencinin altına düşmesi nedeniyle Yaylagöne İlköğretim Okulu'nun kapatılmasına ve taşımalı eğitime geçmesine karar verildiği ifade etti.

Saraç, Yaylagöne, Danışment, Yayla ve Yılanlı köylerinde bulunan öğrencilerin, Malkara Nurten-Hüsnü Pullukçu İlköğretim Okulu, Murat Erbay İlköğretim Okulu ve Hemit Köyü İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitime geçecekleri bildirdi.

-BARAJ SAHASI SULAMA KANALLARI ONARILDI-

Malkara ve Hayrabolu ovalarını sulayan Karaidemir Barajı'nın sulama kanalları onarıldı.

Malkara Karaidemir Baraj Sahası Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ramiz Seyrel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malkara ve Hayrabolu ovalarında 80 bin dönüm tarım alanını sulayan Karaidemir Barajı kanallarının bakım ve onarım çalışmalarının sonuna gelindiğini belirtti.

Seyrel, "Zaman zaman yaşanan su kayıplarının önüne geçmek için kanalların kırık ve çatlak olan yerleri tamir edildi. Kanallar içerisinde oluşan yosunlar ve suyun geçişini engelleyen materyaller temizlendi" dedi.

-MALKARA OSB TOPLANTISI-

Malkara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısı yapıldı.

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Malkara OSB'nin ilçenin gelişmesinde önemli rolü olacağını ifade etti.

Kaya, "Malkara OSB, ilçenin kurtuluşu olacak. Bir an önce yatırımcıyı çekmemiz ve fabrika bacalarını tüttürmemiz lazım" dedi.

Toplantıda, Malkara OSB'nin daha aktif tanıtılmasına karar verildi.

Toplantıya, OSB Yönetim Kurulu üyesi Ümran Bilgin, İl Genel Meclis Üyesi Recep Suvari ve OSB Müdürü Recep Karaca da katıldı.

-SİMENTAL CİNSİ GEBE DÜVELER TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI-

Avusturya'dan alınan simental ırkı damızlık gebe düveler, Süt Üreticileri Birliği üyelerine teslim edilmeye başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açılan ve Ziraat Bankası tarafından desteklenen, üreticiye sıfır faizli ilk 2 yılı ödemesiz 7 yıl vadeli kredi ile verilen simental cinsi damızlık gebe düvelerin, Süt Üreticileri Birliği üyelerine teslim edilmeye başlandığı bildirildi.

Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimi tamamlanan 60 baş gebe düve için kuraların çekildiği ve sahiplerine teslim edilmeye başlandığını söyledi.

Turgutlugil, "Bundan sonra holstein cinsi gebe düvelerin gelecek ve dosyaları hazırlanan üreticilere dağıtılacak. Ortaklarımız biraz sabretsinler. Süt ve et üreticisi para kazanacak" dedi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title