Haberler

Şimşek'ten 'MASAK' Yanıtı: Bilgi Verilmesi Mümkün Değil

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK aracılığıyla kara para iddialarının araştırılıp araştırılmadığına ilişkin soru önergesini yanıtsız bıraktı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK aracılığıyla kara para iddialarının araştırılıp araştırılmadığına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun gereğince yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesinin yasal olarak mümkün bulunmadığını söyledi.

SES KAYITLARINI SORDU

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, soru önergesinde "17 Aralık 2013 tarihinde başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında Başbakan'ın yolsuzluk, rüşvet ve yargıya müdahale gibi konularda çeşitli ses kayıtlarının ortaya çıktığını" belirterek, "Bu iddialar hakkında herhangi bir şikayet ve açılmış bir dava bulunmakta mıdır? Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) aracılığıyla kara para iddiaları araştırılmakta mıdır?" diye sordu.

"YASAL OLARAK BİLGİ VEREMEYİZ"

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddialar hakkında herhangi bir şikayet ve açılmış bir dava bulunmakta mıdır?" sorusu kapsamındaki hususların Adalet Bakanlığından temininin uygun olacağını ifade etti.

Maliye Bakanı, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun "sırrın ifşaı" başlıklı 22. Maddesi gereğince Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığınca anılan kanun kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesinin yasal olarak mümkün bulunmadığını söyledi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mali Suçları Araştırma Kurulu Hüseyin Türkoğlu Mehmet Şimşek Osmaniye Ekonomi Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title