Haberler

Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Çako, Eskişehir'de Açıklaması

"Makedonya ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerimiz gelişmiş durumda ancak ekonomik anlamda da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, ülkesi ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin geliştiğini ancak ekonomik anlamda da ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, "Makedonya yatırım için Avrupa'nın en avantajlı ülkelerindendir" dedi.

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Eskişehir'e gelen Çako, Makedonya'nın Ankara Büyükelçi Goran Taskovski ve Makedonya Cumhuriyeti'nin Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik Bölgesi Fahri Konsolosu Harun Karacan ile Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir'i ziyaret etti.

Burada konuşan Çako, 16 Eylül'de Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin Eskişehir'de katılacağı iş forumu öncesi görüş alışverişinde bulunmak için kente ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Makedonya ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerimiz gelişmiş durumda ancak ekonomik anlamda da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Makedonya yatırım için Avrupa'nın en avantajlı ülkelerindendir. Umarım Eskişehirli ve Makedonyalı sanayicilerimiz iş ilişkilerini geliştirecektir. Vergi ve teşvik sistemimiz yatırımcılara avantajlar sunmakta."

ESO Başkanı Özaydemir de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon dolara yakın olduğunu ama bu rakamın artması gerektiğini vurguladı.

Özaydemir, Makedonya kökenli sanayicilerin Eskişehir'de önemli işler gerçekleştirdiğini anlatarak, "Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini arttırmak zorundayız. Siyasi alanda gelişmiş diyaloğu ekonomi ve özellikle de sanayi alanına taşımalıyız. Bu konuda her türlü işbirliğine ve projeler geliştirmeye açığız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ziyareti

Daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Çako, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir ile bir araya geldi.

Eskişehir'i çok beğendiğini anlatan Çako, Eskişehir'in ticaret, ekonomi ve sanayi alanında geliştiğini, buradaki tecrübeleri Makedonya'ya aktarmak istediklerini aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Makedonya Türkiye Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title