Haberler

Lice'de Dikilen Mahsum Korkmaz Heykeli Yıkıldı

Güncelleme:

İlk kurşunu sıkarak PKK eylemlerini başlatan Mahsum Korkmaz'ın Lice'ye dikilen heykeli yıkıldı. Yıkım sonrası bölgede gerginlik devam ediyor.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin mahkemenin el koyma kararı verimesinin ardından bölgeye güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Heykeli korumak için gelenlere panzerlerle müdahale edildi. Helikopter ve panzer eşliğinde bu sabah başlatılan operasyon sonucunda çok tepki çeken heykel yıkıldı. Heykelin yıkılması sonucu çıkan olaylarda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.

İlgili Haberler

SAVCILIK EL KONULMASINI İSTEDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden heykele 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Güvenlik güçleri ile toplanan kalabalık arasında olaylar devam ederken, 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Gruptaki bazı kişilerin de güvenlik güçlerine silahla ateş açması üzerine büyüyen olayda yaralanan Mehdi Taşkın (24) kaldırıldığı Lice Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Henüz ismi öğrenilemeyen 2 kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

ASKERE ATEŞ AÇILDI

Sabah saatlerinde bölgenin farklı illerinden gelen Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelini kaldırdı. Heykelin kaldırılmasının ardından grup içerisinden jandarma ekiplerine ateş açıldı.

Operasyonun ardından birliklerine dönen askerlere, Lice ilçe merkezinde toplanan bir grup tarafından taşlı saldırı yapıldı.

Grup, daha sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mahsum Korkmaz Diyarbakır Hakkari Lice Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (310)

YPG.savaşçısı:

bırakın heykeli cok mu heykelden korkuyorsunuz zavallılar ırkçı faşistler yakında apo nun da hekelini dikeceyiz merak etmesin az kaldı

151
122
yanıtYanıtla
HAKANNNhakann@hotmail.com:

TRABZONA KARADENİZE GELİP DİKMENİ DÖRT GÖZLE BEKLİCEZ

yanıt0
yanıt0
sananeajsn@aks.com:

sen anca sabah kalkınca çadırı dikersin pis herif

yanıt0
yanıt0
rikipolatturk45@hotmail.com:

onuda yıkarız koçum.ölmek istemiyorsanız rahat durun.

yanıt0
yanıt0
muratmrt805@hotmail.com:

Sen ne sıkıntı yapıyorsun kardeşim ya sen dik adamlar gelir onuda yıkar insanca yaşamak en güzeli elbette ama ortam hazır değilken bazı şeyleri yapıp germenin manası yok insanlar ırkçı söylemleri yeni yeni bırakıyorken buna müsade edileceğini düşünmek saflık bence

yanıt0
yanıt0
ezman:

Ulan bir heykele bile tahamül edemeyen bir faşist millet ile nasıl yoruz be?

194
68
yanıtYanıtla
mmenduh_00adana@hotmail.com:

olum siz bi bayrağa tahammül edemiyorsunuz siz kürt kürt deyince faşist olmuyor biz terörist heykeli yıkınca faşist oluyor yürü it

yanıt0
yanıt0
Türkiye Aslanlari:

Edirneden Ardahana Kadar Bizim uLan..Varsa Erkek Alsin GöreLim..Türkiye Aslanlarina SeLam,,Hainler Havlamaya devam

35
192
yanıtYanıtla
TÜRK:

La kekolar bende bir heykel var alın onu dikiin oraya...Ama fazla bakmak yok..Dudağınız uçuklar.....

27
194
yanıtYanıtla
mirmir5@hotmail.com:

O heykeli anneciğinin tarlasına dik.tırros.

yanıt0
yanıt0
Tüm 310 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title