Haberler

Mahalleli, Bir Gecede 20 Kümes Hayvanını Telef Eden Tilkiyi Yakalayıp Teslim Etti

Güncelleme:

Batman'da aç kalan ve kente inen bir tilki, bir gecede 20 kümes hayvanını telef edince, nöbet tutan mahalle sakinleri tarafından yakalanarak, Doğa Koruma Şubesi'ne teslim edildi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle kırsalda yiyecek bulamayan bir tilki, Batman'da Gültepe Mahallesi'ndeki müstakil evlerin bahçesinde bulunan kümeslere dadandı. Bir gecede, hindi, kaz, ördek ve tavuktan oluşan 20 kümes hayvanını telef eden tilki, bu durumu fark eden mahalle sakinleri tarafından aynı gece yakalandı. İlk girdiği kümesteki hayvanları telef edip diğer kümese geçen tilki, en sonda telef ettiği hayvanları yemek için kümeslere döndüğü sırada, önlem alan mahalle sakinleri tarafından yakalandı.


"KÜMESE KİMİN GİRDİĞİNİ GÖRMEK İÇİN NÖBET TUTTUK"

Semt sakinlerinden Aziz Acet ve Osman Öztürk, tilkinin mahallede yaptığı vahşeti fark ederek, tüm mahalle sakinlerinin kendi bahçelerinde nöbet tutmasını sağladıklarını söyledi.

Çevredeki mısır tarlalarından gelerek, kümeslere dadanan tilkiyi yakalamak için gecenin geç saatlerinde, bahçedeki kümesin yakınında nöbet tuttuğunu anlatan Aziz Acet, "Kümese kimin girdiğini bulmak için nöbet tuttuk. Sabaha karşı kümese gireceği sırada tilkiyi lavaboya sıkıştırarak yakaladık. O kümes hayvanlarımıza zarar verdi ama biz nesli tükenmeye yüz tutan tilkiye telef ettiği hayvanları ve su verdik.


Sabah saatlerinde de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Doğa Koruma Şubesi yetkililerine haber verdik. Gelip tilkiyi alıp götürdüler." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gültepe Batman 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title