Haberler

Ünlü Şarkıcı George Martin Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

"5. Beatles" olarak da bilinen ve Beatles için 700'den fazla kayda imzasını atan yapımcı ve aranjör Sir George Martin hayatını kaybetti.

Beatles'ın kurucusu Ringo Starr, Twitter'dan yaptığı açıklamayla 90 yaşındaki yapımcı George Martin'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Universal Music'ten bir yetkili de ünlü yapımcının ölümünü doğrularken, detay vermedi.

BEATLES'IN 700 ŞARKISINDA İMZASI VAR

50 yıllık bir kariyere sahip olan George Martin, Beatles için 700'den fazla kayıta imzasını atmıştı. Martin kariyerinde sadece Beatles için değil, Shirley Bassey, Cilla Black ve "Gerry and the Pacemakers" için de çalışmıştı.

Bir marangozun çocuğu olarak Kuzey Londra'da Holloway'de dünyaya gelen George Martin, Beatles'ın 1962 yılında hazırladığı demo kaydı ilk kez duyduktan sonra ünlü grubun dünya çapındaki başarıya ulaşmasına yardımcı oldu.

"BEŞİNCİ BEATLE" OLARAK TANINIYORDU

İngiltere Başbakanı David Cameron da Martin'i "müziğin dev isimlerinden biri" olarak niteleyerek ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Starr'dan oluşan Beatles için 700'den fazla kayıt yapan Martin, "Beşinci Beatle" olarak tanınıyordu.

"SİR" ÜNVANI VERİLDİ

Londra'nın kuzeyindeki Holloway'de 1926'da dünyaya gelen Martin, Parlophone Müzik'i kurmuştu. Martin, 1962'de deneme kayıtlarını dinlediği Beatles'ın dünya çapında ün kazanmasını sağlamıştı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, müzik ve popüler kültüre katkılarından dolayı 1996'da Martin'e "Sir" unvanı vermişti. Martin, çok sayıda Grammy kazanmış, 1964'te de "A Hard Day's Night" filmiyle En İyi Müzik dalında Oscar'a aday gösterilmişti.


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Universal Twitter Londra Magazin Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500

Yorumlar (2)

BenMobil-IOS:

alman , merikan, fransiz ne Tatlises, Tayfur, Gencebay, Burhan Cacan ne diye ilgileniyor mu sizler bu yabanci adamlarin hep haberini yapip duruyorsunuz heh? komleks mi var yoksa hedef mi var?!

0
0
yanıtYanıtla
BEN:

Bomboş yaşamışsın,eminol hicbişey olmaz senden ne burda nede öte tarafta nefes aldınmı kâr.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title