Haberler

Mutaassıp Biriyim

Güncelleme:

Beş yıl önce Adnan Aksoy ile evlenip iki çocuk sahibi olan Güzide Duran; zaman zaman 'Evlenmeseydim ne ourdu?' diye düşündüğünü söylüyor: Aile kurmak yerine....

Henüz beş ay önce ikinci çocuğunu dünyaya getiren Güzide Duran Aksoy; beş sene aradan sonra ilk kez Özgür Masur'un, MBFWI'daki defilesinde podyuma çıktı. Aksoy, Masur'un yeni tasarımlarıyla Şamdan Plus dergisine poz verip Öykü Yazıcıoğlu'nun sorularını yanıtladı...

Beş sene önce bir adama aşık olup her şeyi geride bıraktınız ve evlenip bir aile kurdunuz. Zor olmadı mı?

Olmadı çünkü zaten ara vermek istiyordum. Çok yoğun çalışıyordum; Amerika'ya git, gel, buradaki işler derken gerçekten yoruldum.

Zaten çocuk da istiyordum.

Hem çalışıp, hem çocuğuma bakayım gibi bir durumu tercih etmedim. Eşimle, çocuklarımla birlikte olmak, kendime zaman ayırmak istedim açıkçası.

EŞİM BANA DESTEK

Kariyeriniz için o kadar süre çabaladıktan sonra her şeyi bir kenara itmekten bahsediyoruz.

Hayallerinizden de vazgeçtiniz; örneğin Dior defilesine çıkmaktan...

Evet; o, hayalim olarak kaldı ama ne istediğimi biliyordum. Bir şeye karar verdiğim zaman onun arkasında durabiliyorum ve tereddüt yaşamıyorum. Şu anda da geriye dönüp baktığımda, "İyi ki böyle yapmışım" diyorum zaten. İyi ki kızımı ben büyütmüşüm.

Çalışan anneler de var tabii, onlara da saygı duyuyorum. Bu da bir başarı ama benim seçimim o yönde olmadı.

Adnan Bey çalışmanızı istemiyor diye haberler çıkmıştı; öyle mi gerçekten?

Hiç böyle bir şey yok. Zaten Özgür'ün (Masur) defilesinde de beni izledi. Böyle bir şey olsa izler miydi? Bugüne kadar evliliğim içerisinde yaptığım her şeyde Adnan bana destek olmuştur. Evlendikten sonra evli bir kadın ve anne olarak dikkat ettiğim bazı şeyler, şahsi kararım.

Yine işimi yaparım ama üslubuyla, şu anki durumuma yakışacak şekilde...

Evlendikten hemen sonra kızınız Selin dünyaya geldi; neden acele ettiniz?

2007'nin Mayıs ayında tanışıp 2008'in Nisan'ında evlenmiştik. Çocuk sahibi olmayı zaten çok istiyordum. Bir de insan, evleneceği kişiyi hakikaten hissedermiş. Ben Adnan'ı tanıdığımda hissetmiştim.

Zaten bir kişinin sevdiği insandan yani hayatı boyunca yanında olacak kişiden çocuk sahibi olması çok güzel bir duygu.

Adnan Bey çocuklarla ilişkinizi kıskanıyor mu?

Hayır, asla; çok mutlu oluyor onlarla çok ilgili bir anne olduğum için. Evde erkek çok önemli, Allah başımızdan eksik etmesin derim hep. O nedenle olabildiğince hepsine vakit ayırmaya çalışıyorum.

Hiç evlenmeseydiniz, şimdi nerede olurdunuz sizce?

Herhalde Amerika'da yaşıyor olurdum çünkü bir dönem çok arada kalmıştım; hem orada, hem burada iş hayatımı sürdürürken. Ne kadar yaşasan da, çalışıp para kazansan da; insan kendisini yalnız hissediyor. Asıl gerçeğin burada çünkü. Ailen, arkadaşların...

Onu bir türlü aşamıyorsun ve aklın kalıyor ülkende. Bunu zaman zaman ben de düşünüyorum; 'Böyle olmasa nasıl olurdu?' diye ama kariyerime Amerika'da devam ederdim gibi geliyor.

MUTAASSIP TARAFLARIM VAR

Bunca zaman sonra podyuma çıkmaya nasıl ikna oldunuz?

Özgür (Masur) bence muazzam işler yapıyor. Bu nedenle bu defileye çıkmamda büyük etkisi var Özgür'ün; yoksa bunu herkese yapar mıydım, bilmiyorum.

Özgür Masur; "Hayata karşı kuralları olan bir kadın Güzide" diyor. Var mı kurallarınız?

Geleneklere göre yaşıyorum, uçlarım da olmuştur belki ama mutaassıp taraflarım da var. Anne olduktan sonra bu daha da güçlendi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Güzide Duran Özgür Masur Adnan Aksoy Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title