Haberler

Moda & Sosyete

Güncelleme:

Herkese Merhaba.

Herkese merhaba... Bu haftaki gündem yine dopdolu. Haftanın en önemli aktivitesi, İstanbul Moda Haftası'ydı. Koleksiyonlardan beğendiklerimi ve gözde parçaları sizlerle paylaşacağım. Moda haftasının üstüne özel davetlerde eklenince, bu hafta sosyetem epey yoğundu. Tabii ki bu yoğunluğun bana bol bol malzeme olarak geri dönmesi de işin en güzel tarafı... Hepinize yine mis gibi, moda kokulu bir pazar dilerim.

HAFTANIN TRENDİ

Haftanın trendi tabii ki de İstanbul Moda Haftası! Bilindik isimlerin azaldığı, yeni yeteneklerin çoğaldığı bir takvime sahipti. Gözlerim en çok Simay Bülbül ve Elif Cığızoğlu'nu aradı. Bu sene flaş bir çıkış yaşanmadı. En beğendiğim koleksiyonlar yine bilindik isimlere ait. Tuvanam ve Zeynep Tosun'un modern dokunuşlu 1920'ler kadınları çok etkileyici. Özgür Masur'un kadınları ise romantik ve zarif... Üç tasarımcının da kumaş dokuları ve renkleri çok başarılı.

MEYDAN SOSYETİKLERE KALDI!

Özgün desenlerde Ece Özgen beğendiklerim arasında. Beste Gürel'in zıt renk paleti üstüne yoğun desenleri kullanışını çok sevdim. Deniz Berdan'ın kedi motifleri harika. Sunum anlamında ise favorim Made in Love Hande Çokrak'ın 'Tuhafların Gemisi' koleksiyonu. En beğendiğim makyaj ve saç, Cengiz Abazoğlu defilesine ait. En çalışkan mankenler yine ve yeniden Didem Soydan ve Çağla Şıkel. Moda haftasının en çalışkan ve başarılı isimlerinden biri de Hakan Öztürk'tü. Neye dokunsa, parlatıyor. Bilet karmaşasının en fazla yaşandığı, Özgür Masur defilesi oldu. Kuruçeşme Arena epey sevildi ve modaya yakıştı. PR şirketleri bu sene epey başarılıydı. Temsil ettikleri tasarımcıların defile öncesi bilgilendirici, defile sonrası görsel kaynak içerikli ve defileden başlıklı mailleri çok faydalı oldu. Oturma düzeni eskiye oranla daha başarılıydı. Ama sosyetiklerin ısrarla ön sırada oturmak istemelerine tepkiler devam ediyor. Moda camiasının içinden çıkan moda ikonlarımız olmadıkça, modellerimiz ve ekran yıldızlarımız silik ve kötü giyinmeye devam ettikçe, alakasız isimlere 'ikon' demekte ısrar ettikçe; meydan tabii ki de sosyetiklere kalacak.

HAFTANIN EVET'LERİ

Ece Doğulu; kalem eteği, kısa bluzu, deri ceketi ve stilettolarıyla tam anlamıyla muhteşem görünüyor. Saç ve makyajında her daim doğallığı seçmesiyle de tarzına ve havasına müthiş bir klaslık katıyor.

Ezgi İçel; her daim cool ve tarz olmayı başaran kadınlardan. İş ortağı Lian Kebudi ile birlikte ülkemin en tarz isimleri desem yeridir. Zeynep Arçay imzalı deri üstü ve pantolonu, renkli ayakkabıları, ona çok yakışan saç modeli, sade ve duru havasıyla yine muhteşem görünüyor.

Neslişah Alkoçlar'ın uyguladığı renk paleti çok başarılı. Yeşil deri pantolonu üstüne desenli bluzu, ceketi, turuncu portföyü, yeşil stilettoları, açık bıraktığı doğal saçları ve minimum makyajıyla son derece hoş.

HAFTANIN HAYIR'LARI

Naz Elmas bir türlü şık olmayı başaramadı gitti. Eskiden en azından dizilerde hoş giydirilirdi, artık o bile yok. Müthiş bir güzellik ancak bu kadar kötü kullanılabilir.

Keşke Özge Ulusoy fazla zorlamasa, şık olacağım diye çok uğraşmasa. Ne zaman uğraşıyor, ikiden fazla şey giyiyor; işte o zaman hem şaşırıyor, hem de herkesi şaşırtıyor. Böyle kusursuz bir fizikle tek bir elbise-ayakkabı ikilisi ya da jean pantolon- bluz ikilisi yeter de artar bile.

Ebru Şallı lavanta renkli Herve Leger elbisesi, aynı tonlarda ayakkabısı ve saçlarında çiçekten tacıyla adeta bir kır prensesini andırıyor. Bu muhteşem ötesi(!) yoruma sanatsal bir tat katmak isteyip bir de Takashi Murakami'nin Louis Vuitton için tasarladığı pandalı çantasını almış eline... Ebru Şallı, şık ve tarz olmak adına daha ne yapsın, öyle değil mi?!

HAFTANIN AKSESUVARI

Etel Baler sıra dışı ve fazla görülmemiş ama trendleri mutlaka yakalayan parçaları bulmakta ayrı bir beceriye sahiptir. Yine yapacağını yapmış ve Kate Spade'in araba plakası formlu clutch'ından edinmiş.

HAFTANIN TREND TAKİPÇİSİ

Yasemin Masis ilk olarak beyaz Celine kombini, ardından Moda Haftası'nda giydiği Burberry kalpli gömleği, eteği ve Givenchy'nin Bambi kazağı ve çizmesiyle; bu hafta dünya modasını en sıkı takip eden isim oldu. Kısa zamanda çok yol alıp dikkat çekmenin kodlarını iyi çözdü. Üç kıyafetiyle de gayet güzel, alımlı ve şık.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Simay Bülbül Özgür Masur İstanbul Moda Magazin Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

ABD'de satılık köy! Tamamı için 213 milyon lira talep ediliyor

ABD'de satılık köy! Tamamı için 213 milyon lira talep ediliyor

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title