Haberler

Beğenmemek Normal Ama Küfür ve Hakaret Olmaz

Haber'de yayınlanan 'Jurnal'e ünlü karikatürist Salih Memecan konuk oldu.

Günaydın gazetesi Yayın Yönetmeni Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal'e geçtiğimiz hafta, karikatürleri çok konuşulan Salih Memecan konuk oldu. Memecan; çalışmaları ve mesleği hakkında samimi açıklamalar yaptı:

YANLIŞ ANLADILAR

Açlık grevini konu ettiğim karikatürü yanlış anladılar. Birileri açlık grevi yapıyor, başkaları da bu grevin uzamasından menfaat sağlıyor, hatta uzamasını kutluyor. Ben bu çelişkiyi anlatmak istedim. Bu da arkasında durduğum bir şey. Benim çok ikinci, üçüncü gözlerim vardır ve onların gözünden de geçirdim bu karikatürü.

'Yaşasın açlık grevi' yazmışım; belli ki adam açlık grevinin sürmesinden mutluluk duyuyor. Diğer tarafta ölen birileri var. Birileri herhalde benim açlık grevinin sürmesinden mutluluk duyduğumu zannetti! Enteresan!

SOSYAL MEDYADA LİNÇ

Bu karikatüre bakıp anlamamış olanlar da sosyal medyadan galeyana geliyor ve linç başlıyor. Televizyona çıkıp küfürler ediyor. İnsanlar anlattığım şeyi doğru bulmayıp bana kızabilir ama küfredemez, hakaret edemez.

KARİ KATÜR TARA FLIDIR

Eskiden eleştiriler geldiğinde ya da mizah dergilerine kapak olduğumda üzülüyordum. Şimdi derim mi kalınlaştı bilmiyorum ama mümkün mertebe işime konsantre olmaya çalışıyorum.m.

Siyasi karikatür zaten geren bir şey. Ne yaparsanız yapın zaten birileri sizi sevmeyecek. Karikatüristin taraflı olması gerekiyor.

SİZİNKİLER DE ARTIK ÇİZGİ FİLM OLUYOR

Çizdiği 'Sizinkiler' karikatür serisi, çizgi film olarak TRT'de yayınlanacak olan Memecan; ailesi ve eşi hakkında da konuştu:

Yıllardır çizdiğim 'Sizinkiler' çizgi film olarak TRT çocuk kanalında yayınlanacak. Eşim ve çocuklarım 'Sizinkiler'i çizerken ilham kaynağım oluyor.

Hatta eşim bir gün "Senin yüzünden arkadaşlarım beni şişman bir tavuk olarak görüyor" diye sitem bile etti!

TELKİN VE BASKI YOK

Pişman olduğum karikatür var mı, cidden aklıma gelmiyor. Onları unutmayı tercih ediyor olabilirim.

Sabah gazetesinde çok patron, yayın yönetmeni değişti. Biri de gelip bana, nasıl çizeceğimi söylemedi.

Bu iktidar yokken de ben bu görüşlerdeydim. Ben kendi fikrimi çiziyorum, ne hükümetten, ne karımdan, ne gazeteden telkin almadım şimdiye kadar. Öyle sanıldığı gibi baskı falan yok.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Salih Memecan Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title