Haberler

Maçın Ardından

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, güçlü bir rakibe karşı kendilerini koruma içgüdüsüyle oynadıklarını ve istediklerini aldıklarını söyledi.

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, güçlü bir rakibe karşı kendilerini koruma içgüdüsüyle oynadıklarını ve istediklerini aldıklarını söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarı güç kullanarak rakip üzerinde baskı oluşturan takımının bu baskıyla sonuç üretemeyince ikinci yarıda bu gücü dengeli kullanmak istediğini bildirdi.

İkinci yarıda yenilmeme anlayışıyla oynadıklarını ve bundan dolayı rakiplerinin kendilerine baskı kurduğunu belirten Akçay, takım savunmasını iyi yaptıkları için maçın berabere sonuçlandığını anlattı.

Akçay, zeminin elverişsizliği nedeniyle ileri uçtaki Mehmet Akyüz ve Abdi Aktaş'ı fazlaca topla buluşturamadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Rakibimizin gücünü hafife almayalım. Güçlü bir rakibe karşı kendimizi koruma içgüdüsüyle oynadık ve istediğimizi aldık. Yolumuza devam ediyoruz. Matematiksel olarak kümede kalma anlayışımızı sürdürüyoruz. Bu ifade bazen stres arttırıcı olabiliyor, bazıları bunu yanlış anlayabiliyor. Kimsenin aklı veya zekasıyla alay etmek gibi bir düşüncem yok. Sadece futbolun sürprizlerini bilen tecrübeli birisi olarak matematiksel kurtuluşumuza kadar bu tür ifadeleri kullanmaya devam edeceğim. Buradaki ifademin bir güvenlik unsuru olarak algılanmasını istirham ediyorum. Aşk, cinnetle Cennet arasında bir yerdedir. Futbolda da şampiyon olmakla düşmek böyle bir çizgide olabilir. Matematiksel kurtuluşumuz gerçekleştikten sonra ofansif oyuncularımızı kullanma cesaretimiz artabilir.'

- MERSİN İDMANYURDU-

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, karşılaşmanın ağır saha şartlarına rağmen iyi mücadeleye sahne olduğunu ifade etti.

Oyunun büyük bölümünde kontrolü ellerinde tuttuklarını, istedikleri ya da hedefledikleri pozisyonları bulduklarını, ancak bunlardan yararlanamadıklarını bildiren Sağlam, 'Bu ağır sahaya rağmen iyi mücadele eden futbolcularımı yürekten kutluyorum. Galibiyete daha yakın olan taraftık. Karşımızda iyi mücadele eden, iyi ekip olan bir takım vardı. Zaaflarını değerlendirmeye çalıştık. Onları da tebrik ediyorum, bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum' dedi.

Bundan sonra lige renk katan, keyif veren bir takım olarak yollarına devam edeceklerini belirten Sağlam, ilk yarıya oranla ikinci yarı daha az coşkulu olan ev sahibi ekip karşısında iyi oynadıklarını ancak gol atamadıkları için beraberliğe razı olduklarını sözlerine ekledi.

(SK-SDT-ZZ) - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title