Haberler

Libya'daki Çatışma

Ensar’uş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika Birliği arasında meydana gelen çatışmalarda ölenlerin sayısı 30'a yükseldi.

Libya'nın Bingazi kentinde Ensar'uş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika (Yıldırım) Birliği arasında meydana gelen çatışmalarda ölenlerin sayısının 30'a yükseldiği bildirildi.

Libya Kızılayı Basın Sorumlusu Muhammed Mısrati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızılay gönüllüleri, Bingazi'deki 319'uncu tugayın karargahında meydana gelen çatışmaların ardından olay yerinden 14 ceset çıkardı. İşlemlerin yapılması için cesetler Bingazi Sağlık Merkezi'ne teslim edildi. Sabah başladığımız çalışmalara top mermisi atılması nedeniyle akşam ara verdik. Çatışma yerinde daha fazla ceset bulunabilir" diye konuştu.

Bingazi kentinde Ensar'uş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika Birliği arasında geçen hafta başlayan ve dün yeniden alevlenen çatışmada ölü sayısı daha önce 16 olarak açıklanmıştı.

Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminden sonra ortaya çıkan Ensar'uş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.

Emekli General Hafter'in, 16 Mayıs'ta çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurduğu Libya'da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor. - Libya

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Bingazi Libya Politika Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title