Haberler

Kuzey İrlanda Müzakerelerinde Anlaşmaya Varılamadı

Güncelleme:

İngiltere Başbakanı David Cameron ile İrlanda Başbakanı Enda Kenny'nin katılımıyla devam eden Kuzey İrlanda müzakerelerinde anlaşmaya varılamadı.

İngiltere Başbakanı David Cameron ile İrlanda Başbakanı Enda Kenny'nin katılımıyla devam eden Kuzey İrlanda müzakerelerinde anlaşmaya varılamadığı açıklandı.

Cameron, Kuzey İrlanda parlamentosundaki siyasi parti liderleriyle yürütülen müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ancak bugün bir anlaşmaya varmanın mümkün olmadığını söyledi. Görüşmelerden ayrılırken açıklama yapan David Cameron, şöyle konuştu:

"İrlanda Başbakanı ve ben buradaki müzakerelere katıldık çünkü ikimiz de Kuzey İrlanda'da bir ilerleme görmek istiyoruz. Görüşmelerde geçmişle ilgili konular, gösteri izinleri, kurumlar vergisinin devri gibi konular ele alındı. Anlaşma sağlansaydı Kuzey İrlanda'ya harcama gücüne destek amaçlı 1 milyar sterlinlik bir finansal paket teklifinde bulunacaktım ancak anlaşmaya varmak mümkün olmadı."

Kuzey İrlanda bölgesel hükümetinin başbakan yardımcısı ve ayrılıkçı Sin Fein partili Martin McGuinness ise Cameron'ın güvenilir bir finansal paket sunmadığını söyledi. McGuinnness, "Paketin insanların işlerini koruyabilecek, okulları, hastaneleri koruyabilecek düzeyde olması gerekiyor ancak bu yönde bir teklifte bulunulmadı" dedi.

Kuzey İrlanda'da gösteri izinleri, Birleşik Krallık bayrağı, "Troubles" olarak bilinen Kuzey İrlanda sorunu döneminde işlenen cinayetler, sosyal yardım reformu gibi tartışmalı konularda dokuz haftadır yürütülen müzakerelere dün Cameron ile İrlanda Başbakanı Kenny de katıldı. Görüşmelerde kimi zaman, ABD'nin Kuzey İrlanda siyasi müzakereleriyle ilgili atadığı özel temsilci Gary Hart da bulunuyor.

Kuzey İrlanda'da geçen yıl da benzer müzakereler yürütülmüş ancak anlaşmaya varılmamıştı. ABD geçen yılki görüşmelere ise Amerikalı diplomat Dr. Richard Haass'ı göndermişti.

Kuzey İrlanda'da barış süreci, İngiltere ile İrlanda arasında imzalanan 1998'deki "Hayırlı Cuma" (Good Friday) Anlaşması ile başlamıştı. Ancak ülkede kimi zaman Birleşik Krallık yanlıları ile ayrılıkçılar arasında gerginlikler devam ediyor. Son yıllarda belediye binalarına asılan Birleşik Krallık bayrakları dolayısıyla çeşitli gerginlikler çıkıyor ve protesto gösterileri yapılıyor. Birçok ayrılıkçı İrlanda bayrağını kendi bayrağı olarak kabul ediyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık David Cameron Kuzey İrlanda Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title