Haberler

Kütüphaneler Haftası

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, 'Kitaplar Gerçekten Bugüne Kadar Bize Bilgi Taşıyan, Duygu ve Düşünceleri Gelecek Kuşaklara Aktaran En Önemli Araçtır' Dedi

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, 'Kitaplar gerçekten bugüne kadar bize bilgi taşıyan, duygu ve düşünceleri gelecek kuşaklara aktaran en önemli araçtır' dedi.

Bafra ilçesinde, 46. Kütüphaneler Haftası Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şaban Hüryaşar, şunları söyledi:

'Kitaplar bilgimizi artırmada, dilimizi zenginleştirmede duygu ve düşüncelerimizi geliştirmede, zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmede bizim en yakın arkadaşımızdır. Bilindiği gibi Kütüphanelerimiz, her yaştaki vatandaşlarımızın çeşitli konulardaki eserlerinden serbestçe yararlanmalarına yardımcı olan yaygın bir eğitim kuruluşudur. Kütüphanelerin, insanlığın fikir ürünleri olan kitap ve benzeri materyallerin, tasnif edilip yararlanmaya sunulduğu eğitim ve kültür kuruluşları olduğu kabul edilmektedir.'

Törene konuşmacı olarak katılan Samsun Yazarlar Derneği ve Samsun İlesem Temsilcisi Ahmet Seven ise, kitap okumanın alın terinin var olduğunu belirterek, 'Kitap okurken düşünmek çok önemlidir. Kitaplar olmasaydı çağlar boyunca nice güçlüklerle edinilmiş bilgiler unutulur, gider ve insanlık bugünkü noktaya ulaşamazdı' diye konuştu.

Kitapların doğru sözlerle, örnek yaşantılarla dolu olduğunu belirten Kaymakam Ayhan Boyacı ise, şunları kaydetti:

'Kitaplar gerçekten bugüne kadar bize bilgi taşıyan, duygu ve düşünceleri gelecek kuşaklara aktaran en önemli araçtır. Kitabın faydalarının anlaşılması kullanılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının gerekliliği sonucu kitaplıklar ve kütüphaneler oluştu. Kütüphaneler de eski çağlardan beri insanlığa hizmet etmektedir. Milletimiz kurduğu tüm medeniyetlerde kitaba ve kütüphaneye çok büyük önem vermiştir.'

Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesinden en çok kitap okumada birinci olan Burcu Doğan'a Kaymakamı Ayhan Boyacı, ikinci olan Nisa Duman'a Bafra Belediye Başkan vekili Salih Helvacı, üçüncü olan Beste Okay'a Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, dördüncü olan Halil İbrahim Alpay'a Samsun Yazarlar Derneği ve Samsun İlesem Temsilcisi Ahmet Seven tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Daha sonra Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi salonunda 29 Mart- 04 Nisan 2010 tarihleri arasında açık olan Kitap sergisi Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve beraberindeki heyet tarafından gezildi.

(NA-DLK-MHD) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title