Haberler

Kayseri'de Kütüphaneler Arası Eşgüdüm Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Kayseri'de Kütüphaneler Arası Eşgüdüm Toplantısının 2014'teki ilk toplantısı 75. Yıl İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Kütüphaneler arası iletişim ve işbirliğinin sağlanması, il ve ilçelerde bulunan kütüphanelerin sorunlarının yerelinde belirlenmesi ve çözülmesi amacıyla yılda iki kez yapılan Kütüphaneler Arası Eşgüdüm Toplantısının 2014 yılının ilk toplantısı 75.Yıl İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Toplantı İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş başkanlığında, Müdür Yardımcısı Hacı Mehmet Öztürk, Müdürlüğümüz Ayniyat Saymanı Dilek Özkan, Kütüphanelerden sorumlu Şef Mahmut Harmancı 75.Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Alaattin Dikilitaş, Yazı işlerinden Seçil Karanfil ve tüm ilçe halk kütüphaneleri müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda Konuşan İl Müdürü İsmet Taymuş, "İlde bulunan kütüphanelerin sorunlarının ayrı ayrı saptanması, kütüphaneler arası iletişim ve işbirliğinin sağlanması, yerelinde çözüme kavuşturulacak sorunların yerinde tespit edilmesi amaçlarıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürü ya da yardımcısı başkanlığında, il sınırları içerisinde bulunan kütüphane yöneticilerinin katılımıyla altı ayda bir Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı yapıyoruz.

Toplantılarda bina onarımları, malzeme durumu, kütüphane açma-kapama-birleştirme teklifleri, yerinden materyal alımı, ciltleme işleri, teknik hizmetlerde karşılaşılan sorunlar, ayıklama ve düşüm işlemleri, ortak kültürel etkinlikler, derleme hizmetleri, kütüphaneler arası işbirliği gibi konular gündeme alınarak görüşülür" dedi.

Taymuş, "Her toplantıyı farklı kütüphanede gerçekleştiririz. Bu günkü toplantıda 75. Yıl İl Halk Kütüphanesinde oluyor. Bu toplantılarda sorunları yerinde görerek çözüm yolu bulmaya ya da çözmeyi amaçlamaktayız. Yapılan her toplantı sonrası çözüme kavuşturulan ve kavuşturulamayan konular Kütüphaneler Eşgüdüm

Toplantısı Tutanağı ile kayıt altına alınarak elektronik ortamda Genel Müdürlüğe

Gönderilir" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Harmancı Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title