Haberler

Kütüphanedeki Kitaplar Ciltlenerek Korunuyor

Kayseri 75.Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde bulunan kitaplar ciltlenerek uzun süreli korunması sağlanıyor.

Kayseri 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi'nde bulunan kitaplar ciltlenerek uzun süreli korunması sağlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi kitapların uzun süreli olması için ciltleme işlemi yapıyor. Kitapların yeni kalması için ciltleme işlemi yaptıklarını ifade eden 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, ciltlerin kitapların görüntüsünü bozmadığını söyledi. Şeffaf ciltlerle ciltlenen kitaplar, okuyucular açısından da hoş bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Kitap ciltleme hakkında bilgi veren 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, "Satın aldığımız veya Genel Müdürlüğümüz tarafından bize gönderilen kitapları teknik işlemlerden geçirdikten sonra ciltleme işlemine tabi tutuyoruz. Şeffaf cilt dediğimiz bu olay, hem kitabın görüntüsünü bozmuyor hem de albenisini bozmuyor" diye konuştu.

Kitapların ciltlenerek daha da sağlamlaştırıldığını belirten Uygun, "Kitapların, şeffaf ciltle citleyerek hem sağlamlığını, uzun ömürlülüğünü kazandırıyoruz hem de kirlenme riskine karşı temizliği çok rahat. Daha önce kalın karton cilt kullanılıyordu. Bunlar da okuyucuyu kendine çekmiyor. Okuma hevesini arttırmıyordu. Bu durum okuyucu açısından hoş bir görüntü olmuyordu" ifadelerinde bulundu.

Kitapları kütüphane personelinin ciltlediğini söyleyen Uygun, "Ciltleme işlemini kendi personelimiz vakit buldukça çok rahat bir şekilde yapabiliyor. Bu şekilde kitapların ömrü uzuyor, görselliği bozulmuyor. Kitapların taşıması ciltleme işlemi ile de daha kolay oluyor" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title