Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz: "Mensubu olduğumuz dini iyi anlamak ve ona göre amel etmemiz gerekiyor"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü işbirliğinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Meydan Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Müftüsü Kerametin Demir, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, milli ve manevi değerleri yaşatabilmek için bu günlerin hakkı ile yaşanması gerektiğini söyledi.

Bu günlerin insanların kendilerini hesaba çekmek, neleri iyi, neleri kötü yaptıklarını değerlendirmek için fırsat olduğunu belirten Öz, "Bu anlamda bu günler, iyi değerlendirmek, hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmek için çok anlamlı günlerdir. Mensubu olduğumuz dini iyi anlamak ve ona göre amel etmemiz gerekiyor. Zulümlerin, karanlığın ve cahiliyetin üzerine bir güneş gibi doğan Peygamberimizi iyi tanımak, sözlerini, sünnetlerini iyi anlamak ve iyi yaşamamız gerekiyor" dedi.

Gümrükçüoğlu ise İslam dininin sevgi, kardeşlik ve barış dini olduğunu ifade ederek, "Bizim dinimizin Peygamberi, bütün dünyada sevgi peygamberi diye anılmaktadır. Barışın, kardeşliğin peygamberi diye anılmaktadır. Müslümanların hiçbiri nefsi müdafa durumu olmadıkça, ülkelerini koruma durumu olmadıkça savaşmamışlardır. İslam sevgi, barış ve kardeşlik dinidir. Ekmeğini paylaşma dinidir" diye konuştu.

Demir de bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin temasının "Dinde Samimiyet" olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve Gümrükçüoğlu, halka pilav  ve ayran ikramında bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Abdil Celil Öz Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title