Haberler

Kurtulmuş'tan "İki Dil" Açıklamaları

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Mısır Çarşısı'nda Esnafı Ziyaret Etti

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yılın son günü Eminönü'ndeydi. Kurtulmuş, çalışma arkadaşlarıyla Mısır Çarşısını gezdi; esnafla sohbet etti. Kurtulmuş, Mısır Çarşısı gezisinden sonra, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

ALTIN NAZARLIK HEDİYE EDİLDİ; BAŞBAKAN NUMAN SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Mısır Çarşısında ilk olarak bir kuruyemişçide soluklanan Kurtulmuş, esnafla sohbet etti. Daha sonra,Mısır Çarşısındaki bir kuyumcuya giren Kurtulmuş, içeride hem çay içti hem de bir hediye aldı. Kuyumcu esnaf Kurtulmuş'a altın bir nazarlık hediye etti. Kurtulmuş hediye edilen nazarlığı ceketinin yakasına iğneledi. Yakasındaki nazarlıkla Mısır Çarşısında dolaşan Kurtulmuş, kendisine ikram edilen lokum ve tatlılardan da tatmayı da ihmal etmedi.

Kurtulmuş esnaf tarafından "Başbakan Numan "soganlarıyla karşılandı. Vatandaşlarla fotoğraf çektiren sohbet eden Kurtulmuş, bir balıkçıya da uğradı. Balıkçıda, Karadeniz levreği ve kalkan balığını inceleyen Kurtulmuş daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

" ASGARİ ÜCRET AZAMİ KÖLELİK MAAŞI HALİNE GELMİŞTİR "

Mısır Çarşısı önünde konuşan Kurtulmuş, 2010 yılınının Türkiye'de uygulanan yanlış ekonom politikalarının etkileriyle kapandığını söyledi. Ulaşımdan benzine kadar birçok kaleme zam yapıldığını aktaran Kurtulmuş, açıklanan asgari ücretin de vatandaşı tatmin etmediğini kaydetti.

Kurtulmuş, "630 lira civarındaki asgari ücret aslında bir asgari ücret olmaktan ziyade bir azami kölelik maaşı haline gelmiştir.Ümit ediyoruz ki 2011yılında 200 yılının balından beri uygulanan Derviş Fischer modeli terk edilecek ve inşallah seçimlerde bu modeli iş başına getirecek Has Parti'nin iktidara gelmesiyle Türkiye üreten emeği değerlendiren alınterini ciddiye alan yeni bir ekonomik modele karşı karşıya kalacaktır "diye konuştu.

" YEREL YÖNETİMLER BAKANLIĞI KURULMALI "

Son günlerde yaşanan iki dillilik ve özerklik tartışmasına da değinen Kurtulmuş, "Türkiye'de isterseniz Kürt sorunu isterseniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu sorunu deyin. 30 yıldan beri devam eden bu fitnenin son erdirilmesi için Türkiye gerekli adımları atmak zorundadır "dedi.

İki dille ilgili tartışmalar yaşandığını ve bunu tasvip etmediklerini kaydeden Kurtulmuş, "Demokratik Toplum Kongresinin ortaya attığı büyük çoğunluk tarafından kabul edilemez birtakım temenniler, birtakım görüşler bir diğer tarafta ise, Parlamento içinde Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu üslup gibi kuşatıcı, kapsayıcı, birleştirici bir üslup yerine konuların üstüne sertlikle giden, tartışılmaya müsaade etmeyen br üslubu da benimsemediğimizi belirtmek istiyorum "diye konuştu.

Türkiye'nin Kürt sorununu çözmek için üç temel konuyu halletmesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, bunların herkesi kapsayacak bir anayasal ve hukuki reform sürecinin başlatılması, yerel yönetmlerle ilgili gelişmeler olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Türkiye bize göre, il genel meclisleri ve belediye meclisleri birleştirilerek, il meclisleri haline dönüştürülmeli. İllerle ilgili kararlar ilin seçilmiş temsilcileri tarafından verilmeli, güvenlik adalet ve savunma hizmetleri dışındaki bütün meselelerde bu il meclilslerinin kararlarıyla gerçekleştirilmelidr. Bütün bu mecliseirn denetimi için de bir yerel yönetimler bakanlığının kurulması zorunludur "şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, bölgedeki özerklik tartışmalarının bürokratik oligarşinin yanında, yeni oligarşilerin ortaya çıkacağını bildiklerini söyledi. Kurtulmuş, üçüncü konunun ise, dil konusu olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "Hiçbirimiz kendi ana lisanımızı seçmek gibi bir şansla dünyaya gelmedik. Onun için ana lisanı ana sütü kadar helaldir. Bu topraklarda yaşayan herkes ana lisanını özgürce kullanmak durumundadır. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir. Resmi dil Türkçe olmak şartıyla bütün yerel lehçelerin ve yerel kültürlerin öğretilmesi konusunda da bütün yasal ve anayasal düzenlemeler yapılmalıdır "dedi.

Kurtulmuş, 2011 genel seçimlerinin de bahsederek, "Has Parti 2011 genel seçimlerinden kendini çok ciddi bir biçime gösterecek ve bundan sonra Türkiye'de siyasal iktidarın merkezi Has Parti olacaktır "dedi.

" İNŞALLAH NAZAR DEĞMEZ; YOLUMUZA DEVAM EDERİZ "

Kurtulmuş'a yılbaşını nerede geçireceği de soruldu. Yılbaşını İstanbul'da geçireceği ifade edilen Kurtulmuş, "Kırk yılda bir ailemizle olacağımız için ailemizle normal günlerden birisi gibi olacak "dedi.

Kurtulmuş'a Mısır Çarşısı gezisi de soruldu Kurtulmuş esnaf tarafından nasıl karşılandığı sorusuna yanıt vererek, "Çarşıda pazarda üniversitede her yerde dolaşıyoruz. Çok şükür siyasetçilere yumurta atıldığı yuhlandığı bir ortamda biz alnımızı gere gere göğsümüzü gere gere Türkiye'nin her ortamında varız. Bu bizim için çok büyük bir güçtür" diye konuştu.

Yakasına takılan altın nazarlıkla ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Çok hoşuma gitti. Hayatım boyunca unutmayacağım hediyelerden birisi olacak. Çok sevimli, belki ufack bir hediye ama manevi değeri çok yüksek. Genç arkadaşımızın birden gönlünden koparak, 'Başkanım nazar değmesin buyrun bu nazar boncuğunu takın' demesi güzel bir duygudur. İnşallah nazar değmez; yolumuza devam ederiz "dedi.

KURTULMUŞ'A BEKTAŞİ SORUSU

Kurtulmuş, Mısır Çarşısından ayrılmak üzereyken yanına gelen Bektaşi Hüseyin Başar'ın "Alevi -Bektaşiler hakkında ne düşünüyorsunuz ' Partinizde bir tüzük var mı ' "sorusuna da yanıt verdi.

Kurtulmuş, Alevilerin Bektaşilerin Kürtlerin önündeki her engelin ortadan kalkmasını istediklerini belirtti. Bektaşi Hüseyin Başar'ın ısrarlı "Alevi dedelerine ve Bektaşi babalarına bir kimlik vermeyi düşünüyor musunuz ' "sorusuna da yanıt veren Kurtulmuş, Alevi Bektaşi geleneğinin Osmanlı'nın köklü geleneklerinden biri olduğunu söyledi.

Cemevleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, Cemevlerinin yasal bir statüye kavuşturulmasını öngördüklerini belirtti. Hüseyin Başar parti başkanlarına da seslenerek, siyasi liderlerin birbirlerine kötü üslupla hitap etmesi yerine, projelerle halka hitap etmesi gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş'un yanına daha sonra, Yurdagül Toptaş adlı türbanlı bir genç kız geldi. Kurtulmuş ise, "İki değerli kardeşim yanıma geldiler. Bu uğurda mücadele etmek boynumuzun borcudur. "dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title