Haberler

Kurtulmuş: "Anayasamızın Ruhu Darbe Ürünüdür"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mevcut anayasanın darbe ruhunu taşıdığını belirterek, "82 Anayasası da darbe sonucudur.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mevcut anayasanın darbe ruhunu taşıdığını belirterek, "82 Anayasası da darbe sonucudur. Şu andaki anayasamızın ruhu, maddeleri çok değişti ama ruhu hala darbe ürünüdür. Bu millet bir şey anlamaz, bu millet kendi kedini yönetemez bu milleti biz yönetiriz anlayışı ile yapılmış bir anayasadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Altınordu Teşkilatı tarafından düzenlenen vefa yemeğine katıldı. Bir otelde düzenlenen yemeğe Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Ordu Milletvekili Adayları Ergün Taşçı ve Mehmet Kara, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çok sayıda partili ve davetli katıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. 82 Anayasası'nın darbe ruhu taşıdığını aktaran Kurtulmuş, bu durumun değişmesi için güçlü tek başına bir AK Parti iktidarının olması gerektiğini belirtti.

"ANAYASANIN TAMAMLANMASI İÇİN TEK BAŞINA AK PARTİ İKTİDARI LAZIM"

82 Anayasa'sının darbe ruhunu taşıdığını, Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye'de çok şey yapıldı ama hala bir Anayasa değişikliği yapılmadı. Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil ve bütün toplum kesimlerini bu ülkeye sahiplendirecek herkesi eşit ve özgür yurttaşlar olarak, bu ülkenin de devletin de sahibi benim noktasına getirecek bir Anayasaya ihtiyaç var. Türkiye'yi yönetenler Türkiye'yi bir hıza da tutmak isteyenler, bu memlekette özgürlükçü bir Anayasa yapılmasına hiçbir zaman müsaade etmedi. 2010'daki referandum da milletten yana olanlarla Türkiye'de devleti bir güç olarak millete karşı kullanmak isteyenlerin nasıl ayrıştığını 2010 referandumunda gördük. 'Ne demek yeni Anayasayı siz millet olarak nasıl yaparsınız. Anayasa bu memlekette seçkinler yapar, Anayasa'yı bu memlekette seçkinler devletin gücünü kullanarak yapar, hatta darbelerle yapar.' Türkiye'de 2 tane hatta 3 tane Anayasa yapılmış 24 Anayasası da nihayetinde bir olağanüstü dönemin Anayasasıdır. 61 Anayasası da darbe sonucudur, 82 Anayasası da darbe sonucudur. Şu andaki Anayasamızın ruhu, maddeleri çok değişti ama ruhu hala darbe ürünüdür. Bu millet bir şey anlamaz, bu millet kendi kedini yönetemez bu milleti biz yönetiriz anlayışı ile yapılmış bir Anayasa'dır. Şimdi bunu tamamlamak için güçlü, tek başına bir AK Parti iktidarı lazım. Bu anlamda ha gayret bunu kalıcı hale getireceğiz. Türkiye'de siyasi partiler yasasının, seçim yasasının, meclis iç tüzüğünün değişmesi için güçlü bir AK Parti iktidarına ihtiyaç var" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title