Haberler

Kürtçe Öğretmen Adaylarından Oturma Eylemi

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Mardin Artuklu Üniversitesi'nde (MAÜ) Kürtçe öğretmen yetiştirmek için verdiği 500 kişilik kontenjanı 250'ye indirmesi ve formasyonu olmayan öğrencilere formasyon vermeyeceği kararından sonra Kürtçe öğretmen...

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Mardin Artuklu Üniversitesi'nde (MAÜ) Kürtçe öğretmen yetiştirmek için verdiği 500 kişilik kontenjanı 250'ye indirmesi ve formasyonu olmayan öğrencilere formasyon vermeyeceği kararından sonra Kürtçe öğretmen adayları üniversite rektörlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Sinan Bulakçı, "Süreç içerisinde aileleri ile Mardin'e yerleşenler, işlerini bırakıp gelenler, buna güvenerek herhangi bir yer iş başvurusunda bulunmayanlar, alınan 4 bin liralık harcı karşılamak için kredi çekenler, cep telefonu bile satanlar var. ve sayamayacağımız birçok mağduriyetler bulunmaktadır. Artuklu'nun vermiş olduğu ilanda formasyon talebinin karşılanacağını duyurmasına rağmen kıvrak bir manevra ile bundan sapmışlardır.

Bu ilana güvenen öğrenciler diğer üniversitelerin formasyon ilanlarına başvurmamışlardır. Artuklu Üniversitesi'nin kamuoyu açıklaması yaptıktan sonra sayın rektör istifa edeceğini söylemiş. Fakat üzerinde var olan kul haklarını unutarak hac yolculuğuna çıkmaktadır. Biz hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Hukuksal eylemsel her türlü hakları için eylemsellik içerisinde bulunacaklarını ifade eden Bulakçı, "Üniversite tarafından yürütülen oylama ve sindirme politikalarının bir an önce son verilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz öğrenciler bu olayın arkasını bırakmıyoruz. Hukuksal, eylemsel her türlü haklarımız için eylemsellik içerisinde bulunacağımızı beyan ediyoruz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title