Haberler

Kurtalan Kaymakamlığı'nca Hazırlanan 5 Sodes Projesi Onaylandı

Güncelleme:

Kurtalan Kaymakamlığı'nca hazırlanan "Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Gelecek", "Kayabağlar Gençlik Merkezi" ve "Aile Destek Merkezi" isimli projeler onaylandı.

Kurtalan Kaymakamlığı'nca hazırlanan 5 SODES projesinin onaylandığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, hazırlanan ve başvurusu yapılan projelerden "Gelecek SODES ile Gelecek", "SODES ile Huzurlu Yarınlara",

"Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Gelecek", "Kayabağlar Gençlik Merkezi" ve "Aile Destek Merkezi" isimli projeler onaylandı.

Gelecek SODES ile Gelecek Projesi kapsamında 2012 yılında 250 yoksul ve başarılı öğrencinin dershanelere gönderilmesi, eğitimlerine katkı sağlanması planlanıyor.

SODES ile Huzurlu Yarınlara Projesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kurtalan Huzur ve Güveni Destekleme ve Dayanışma Derneği işbirliği ile hazırlandı. Proje ile madde bağımlılığı, hırsızlık, gasp, kaçakçılık gibi suçlara bulaşmış kimsesiz ve çocuk yaştaki kişilerin topluma adapte edilmesi, suç işlemelerinin önlenmesi, iş hayatına kazandırılması amacıyla ilçede Toplum Destekli Polis Merkezi kurulacak.

Kayabağlar Gençlik Merkezi Projesi ile ilçenin en büyük yerleşim merkezi olan Kayabağlar beldesindeki gençlerin bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olunacak. Bu kapsamda Kayabağlar Belediyesine ait eski kütüphane binası içerisinde kütüphanesi, etüt salonu, derslikleri, bilişim salonu, oyun salonu olan modern bir gençlik merkezi haline dönüştürülecek. Bu sayede gençler serbest zamanlarını daha kontrollü yerlerde gerçekleştirebilecek.

Yeni Bir Hayat Yeni Bir Gelecek Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 Gençlik Projeleri destek programı kapsamında kabul edilen bir proje. Gençlere yönelik gezi çalışmasının yanı sıra, çeşitli sportif turnuvalar ve etkinlikler düzenlenecek.

Aile Destek Merkezi Projesi, Kurtalan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

(SYDV) tarafından hazırlandı. Proje ile okuyamayan, boşanmış, ayrı yaşayan veya aile bağları zayıflamış kadınlara ailenin önemi, evlilik müessesi, aile içi iletişim, çocuk eğitimi, ergen psikolojisi, kadın erkek ilişkisi, kadına şiddet, kadının sosyal ve hukuki hakları gibi konularda eğitim verilecek, sosyal, kültürel ve mesleki kurslar düzenlenecek.

Muhabir: Abdurrahman Binay / Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Kayabağlar Kurtalan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title