Haberler

Kurban Bayramı'na Özel "Beşi Bir Yerde" Hizmet

Bayrampaşa Belediyesi, Kocatepe Mahallesi'ndeki "Mega Center Beşi Bir Yerde Modern Tesisi"nde vatandaşlar için hijyenik kurban satışı ve kesim alanları, kurban satıcıları için de özel konaklama alanları sunuyor.

Bayrampaşa Belediyesi, Kocatepe Mahallesi'ndeki "Mega Center Beşi Bir Yerde Modern Tesisi"nde vatandaşlar için hijyenik kurban satışı ve kesim alanları, kurban satıcıları için de özel konaklama alanları sunuyor.

Sağlık taramaları yapılarak, Edirne, Tekirdağ, Çatalca, Silivri, Kastamonu ve Sivas'tan getirilen tamamı yerli, bin 500 büyükbaş hayvan, satış merkezinde alıcılarını bekliyor.

Görevliler tarafından sürekli ilaçlanan ve temizliği yapılan tesise gelen vatandaşlar, girişteki otomatik makineler aracılığıyla galoş giyerek satış alanına geçiyor.

Türkiye'nin birçok ilinden gelen kurban satıcılarının konaklaması için tesiste özel bir alan da hazırlandı.

Yatakhane, tuvalet, duş ve banyosu bulunan konaklama alanında kalan kurbanlık satıcıları, televizyon ve internet hizmetinden yararlanıyor, istirahat ederken yatakhanedeki ekranlardan hayvanlarının bulunduğu alanları da gözlemleyebiliyor.

Ayrıca kurban kesim tesisinde vatandaşların büyükbaş kurbanlıkları, antibakteriyel kıyafet giyen görevliler tarafından veteriner eşliğinde 4 dakikada kesilebilecek.

Vatandaşlar, kurban kesimini tesisteki monitörlerden de takip edebilecek.

Bu arada tesisteki satıcılara, sahte parayı ayırt edebilen kalemler dağıtıldı. Böylelikle satışlar sırasında yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

- "Cumartesi ve pazar günleri işler yoğun oluyor"

Edirneli kurban satıcısı Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadarki kurbanlık satışlarının önceki yıllara göre daha az olduğunu söyledi.

Yirmi yıldan bu yana Bayrampaşa'ya geldiklerini belirten Yıldırım, "Vatandaş, İstanbul'da hafta içi çalışıyor. Burada daha çok cumartesi ve pazar günleri işler yoğun oluyor" diye konuştu.

Hafta içinde bazı vatandaşların fiyat öğrenmek için tesise geldiğini, fiyatların bu yıl çok da yüksek olmadığını kaydeden Yıldırım, "Fiyatlar genelde 5 bin liradan başlıyor, 12 bin liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar, hayvanın kilosuna ve cinsine göre değişebiliyor" dedi.

Yıldırım, tesise getirdikleri 20 büyükbaş hayvandan 8'ini sattıklarını ifade ederek, "Bayrama kadar bunları bitireceğiz. Kaldığımız tesis de çok güzel. Satıcılar açısından hiçbir eksik yok. Bayrampaşa Belediyesine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kurban satıcısı Hasan Erdin ise tesiste kendilerini çok rahat hissettiklerini ve şimdiye kadar getirdikleri 20 büyükbaş hayvandan 16'sını sattıklarını dile getirdi.

Özellikle cumartesi ve pazar günleri müşteri beklediklerini aktaran Erdin, Kurban Bayramı'na kadar tesiste olacaklarını kaydetti.

Bu arada, tesiste kurbanlık seçmeye çalışan vatandaşlarla satıcılar arasındaki kıyasıya pazarlıklar da sürüyor.

Bu pazarlıklardan birinde 6 bin lira fiyat belirlenen büyükbaş hayvan, 4 bin 500 liraya satıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Ali Yıldırım Bayrampaşa Kocatepe Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title